Cruise Italië - Per luxe cruiseschip naar Italië

Droomreis door het geboorteland van de pizza

Ontdek de sierlijke steden van de 'laars van Europa’ tijdens een cruise Italië. Vaar met het luxe 4 sterren cruiseschip bijvoorbeeld naar Napels om rond te dwalen in het Nationaal Archeologisch Museum. Ook is het mogelijk om de Siciliaanse hoofdstad Palermo te bezoeken. Vooral het Palazzo dei Normanni is door de artistieke mozaïeken en fresco’s erg indrukwekkend. In Venetië kunt u een romantische gondeltocht over de Canal Grande maken.

De stier van Napels

Vaart u mee naar het Archeologisch Museum in Napels, de Canal Grande in Venetië of het Palazzo dei Normanni in Palermo? Tijdens een cruise Italië maakt u kennis met de meest fascinerende bezienswaardigheden van de ‘laars’. Bezoek in dit Zuid-Europese land eens het zuidwestelijke Napels. Hoogtepunt van deze stad is misschien wel het Nationaal Archeologisch Museum. In dit bekende museum is de ‘Toro Farnese’ te bewonderen, een sierlijk 3 meter hoog standbeeld dat gemaakt is uit één blok marmer. Op ongeveer 30 minuten rijden ten zuiden van Napels is het mogelijk om met Kras op excursie te gaan door het historische Pompeï. Deze stad werd circa 2.000 jaar geleden bedolven onder een laag as door de naastgelegen vulkaan Vesuvius. Wie in Pompeï rondloopt, waant zich door de ruïnes van het amfitheater en de Jupitertempel even terug in de tijd.

De chocoladetaart uit Palermo

Op het luxe 4 sterren cruiseschip Costa Fascinosa zult u zich door de 4D-bioscoop, de golfsimulator en het wellnesscenter weer snel in modernere tijden wanen. Vanuit Napels vaart dit schip in volle kracht over de Tyrreense Zee naar de zuidwestelijke stad Palermo. In deze hoofdstad van Sicilië schittert het paleis Palazzo dei Normanni, dat ligt aan het Piazza Indipendenza plein. De Palatijnse kapel die in dit Koninklijk Paleis te bezichtigen is, is met de sierlijke spitsbogen, fleurige mozaïeken en kleurrijke fresco’s erg indrukwekkend. Stap na deze excursie eens naar binnen bij bakkerij Pasticceria Cappello, gelegen aan de straat Via Colonna Rotta. Hier kunt u smullen van de lokale specialiteit ‘torta setteveli’, een chocoladetaart die gevuld is met hazelnoot crème.

De lagunestad Venetië

Het luxe cruiseschip zal waarschijnlijk niet het enige vaartuig zijn waar u gebruik van maakt tijdens een cruise Italië van Kras. Wie aan boord stapt van een authentieke gondel, heeft namelijk een van de eenvoudigste manieren gevonden om het noordoostelijke Venetië te ontdekken. Bewonder in deze stad de bouwwerken die langs de 4 kilometer lange 'hoofdstraat' Canal Grande liggen. Hoogtepunt langs dit kanaal is misschien wel de barokke Santa Maria della Salute basiliek, de kalkstenen kerk die sierlijk over het waternetwerk uitkijkt. Wie zichzelf liever te voet verplaatst, kan over het centraal gelegen San Marco plein wandelen. Hier is het mogelijk om de 98 meter hoge Campanile klokkentoren te beklimmen, waardoor u getrakteerd wordt op een panoramisch uitzicht over deze lagunestad.

Verfijn uw keuze
35 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

All Inclusive cruise van Miami naar Italië
All Inclusive cruise van Miami naar Italië
per MSC Divina
  • Inclusief vliegreis, transfers & hotelnacht in Miami
  • Nu met gratis Easy drankenpakket t.w.v. € 522 p.p.
  • Twee volle dagen in The Big Apple, New York
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-03-2020
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1849
LG
8,0
280 beoordelingen Cruises Italië door reizigers van Kras