Cruise Kroatië - Luxe en voordelige cruise Kroatië

Van middeleeuws Dubrovnik tot paradijselijk Split

Tijdens een cruise Kroatië kunt u per luxe cruiseschip langs de prachtige baaitjes en historische steden van dit land aan de Adriatische Zee varen. Zo kunt u kiezen voor een cruisevakantie die aanlegt in de stad Split. Hier kunt u luieren onder de pijnbomen aan de idyllische Bačvice baai. Of de benen strekken in het dennenbos op de Marjan heuvel. Cultuurliefhebbers zitten dan weer goed in het door stadsmuren omgeven Dubrovnik.

De middeleeuwen binnenwandelen in Dubrovnik

Idyllische baaitjes, historische steden en sprookjesachtige natuurgebieden vormen samen het gezicht van Kroatië. Geen wonder dat dit land aan de Adriatische Zee een van de mooiste vakantiebestemmingen van Zuid-Europa is. U kunt met Kras een cruise Kroatië maken en de 'ansichtkaartwaardige' plekjes van dit land per luxe cruiseschip bezoeken. Zo zal het 4 sterren schip van MSC Cruises aanleggen in de Port Gruž haven bij de stad Dubrovnik. Geplaveide straatjes, stenen huizen met rode dakpannen en gotische paleizen worden hier beschermd door de middeleeuwse 'Gradske Zidine' stadsmuren. Na aankomst in Dubrovnik kunt u op uw gemak over de smalle klinkersstraatjes lopen en een terrasje opzoeken voor een glas 'kruškovac' perenlikeur. Maar u kunt ook bij het op een klif gebouwde Fort Lovrijenac uitkijken over de azuurblauwe Adriatische Zee.

Zonnen op het Bačvice strand bij Split

Omdat Kroatië versierd wordt met kraakheldere baaien en witte stranden kunt u hier goed snorkelen en luieren onder de zon. Zo zult u tijdens een cruise Kroatië met het MS Ocean Majesty cruiseschip aanleggen in de stad Split. Vanuit de haven van Split staat u zo bij het Bačvice strand. Groene pijnbomen, azuurblauw water en rotsformaties omgeven dit halvemaanvormige zandstrand. Vanaf een ligbed kunt u uitkijken op de idyllische omgeving. En vergeet ook niet om een snorkel mee te nemen. Omdat het water van de Adriatische Zee zo helder is kunt u zee-egels, barracuda's en lipvissen spotten. Trek gekregen van zo'n dagje strand? Nabij het Bačvice strand bevinden zich verschillende cafés en barretjes waar u van Balzamača cake kunt proeven.

Wandelen door het bos op de Marjan heuvel

Wist u dat Split ook bekend staat om de groene Marjan-heuvel? Deze heuvel steekt boven de stad uit en wordt versierd door een dicht dennenbos. Locals komen hier graag wandelen, mountainbiken en picknicken. Tijdens een cruise Kroatië kunt u de benen strekken tijdens een wandeling door het bos van dit heuvelgebied. Onderweg zult u middeleeuwse kapelletjes, eeuwenoude grotwoningen en panoramische uitzichtpunten passeren. En vergeet de indrukwekkende rotskliffen niet. Overigens kunt u via een kronkelig wandelpad ook de heuvel afdalen en even uitrusten op het Kašjuni strand. Hier kunt u een frisse duik nemen in de Adriatische Zee voordat het luxe cruiseschip van Kras weer verder vaart.

Verfijn uw keuze
9 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

7,9
7 beoordelingen Cruises Kroatië door reizigers van Kras