Cruise Noorwegen - Bewonder de idyllische Noorse natuur

Ontdek in Noorwegen één van de mooiste natuurgebieden ter wereld

Gaat u voor een avontuurlijke reis langs het Geirangerfjord en de ‘Zeven Zusters’ waterval tijdens een cruise Noorwegen? De natuur in dit Scandinavische land kan gerekend worden tot één van de mooiste ter wereld. Ga bijvoorbeeld met een kabelbaan naar de top van de berg Fløyen in Bergen voor een schitterend panoramisch uitzicht. Ook zijn er schitterende stedelijke bezienswaardigheden te bezichtigen, zoals het statige Koninklijk Paleis van Oslo.

De ‘gate’ van Oslo

Dankzij de talloze fjorden, meren en gletsjers kan de uitgestrekte kustlijn van dit Scandinavische land gerekend worden tot één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Tijdens een cruise Noorwegen kunt u dan ook zeker een bezoek brengen aan deze schitterende natuurverschijnselen. Ook in de steden van dit meest westelijke land van Scandinavië kunt u zichzelf verbazen over talloze bezienswaardigheden. Zo is het mogelijk om de stad Oslo te bezoeken, gelegen in het zuiden van Noorwegen. Bewandel bijvoorbeeld in het hart van de stad de twee kilometer lange Karl Johans gate. Langs deze boulevard proberen straatartiesten u te vermaken terwijl u de bekende modeketens afstruint. Toch vindt u er ook leuke winkeltjes met Scandinavische merken als, Bik Bok en KappAhl. Aan het eind van deze toeristische straat is op een heuvel het statige Koninklijk Paleis van Oslo gebouwd. Misschien kijkt u vanaf deze locatie wel samen met de Noorse koning Harald V uit over de prachtige hoofdstad van Noorwegen.

Zeven bergen in Bergen

Als u zelf ook een koninklijke behandeling wilt ondergaan, stapt u rustig aan boord van het luxe 4 sterren cruiseschip ms Rotterdam van Kras. Binnen de wanden van dit schip kunt u zichzelf laten verwennen in het spacenter, dankzij de aanwezige sauna, massage- en beautysalon. Als u weer compleet bent uitgerust, kunt u uitstappen in het idyllische Bergen. In deze zuidwestelijk gelegen Hanzestad, kunt u bijvoorbeeld de handelskade Bryggen bezichtigen. Deze oude Hanzewijk ademt nog steeds de middeleeuwse sfeer, dankzij de karakteristieke huizen die hier gebouwd zijn. Nadat u de cultuur van Bergen heeft gesnoven, mag een bezoek aan de natuur die de stad omringt eigenlijk niet ontbreken. De Fløibanen-kabelbaan vertrekt vanuit het centrum van Bergen en kan u naar de top van de 320 meter hoge berg Fløyen brengen. Vanaf dit punt heeft u een schilderachtig uitzicht over de zeven bergen die de stad omhelzen.

Wegdromen in Geiranger

Zeven lijkt sowieso een magisch getal te zijn in Noorwegen. Tijdens uw vaartocht naar de westelijke stad Geiranger kunt u namelijk de waterval ‘Zeven Zusters’ naar beneden zien kletteren. Deze 410 meter hoge waterval kent zeven afzonderlijke stromen die langs de ruwe wanden van het Geirangerfjord glijden. Als u aan land bent gestapt in deze stad, kunt u zich opmaken voor een avontuurlijke reis naar de berg Dalsnibba. Vanuit het centrum van de stad vertrekken er tourbussen voor een 2.5 uur durende rondtocht, langs schitterende bezienswaardigheden die te vinden zijn op deze berg en omgeving. Als u onderweg stopt bij het Flydalsjuvet uitzichtpunt, lijkt het alsof u bent beland in een droomwereld. U heeft hier namelijk een panoramisch uitzicht over parelwitte wolken, besneeuwde rotsen en het hemelsblauwe Geirangerfjord. Dromen lijken hier tijdens een cruise Noorwegen toch echt werkelijkheid te worden.

31 Cruises gevonden
Noorwegen
v
Cruise
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Vaargebied
Land
xNoorwegenv
SAlle landen
Soort vakantie
xCruisev
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Cruise Noorwegen
Cruise Noorwegen
per MSC Preziosa
  • Cruise-only
  • Vertrek en aankomst Hamburg
  • Boek vóór 1 maart 2017 en ontvang een gratis dranken- én wifi-pakket
  • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 18-05-2017
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1139
L
Cruise Noordkaap
Cruise Noordkaap
per MSC Preziosa
  • Cruise-only
  • Vertrek en aankomst Hamburg
  • Boek vóór 1 mei en ontvang 50% korting voor de tweede persoon!
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 09-06-2017
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1289
L
8,6
Beoordeling Cruises Noorwegen door reizigers van Kras
Gebaseerd op 132 reviews