Cruise Polen - Boek snel een voordelige cruise

Ontdek de mooiste havensteden van Polen per cruiseschip

Tijdens een cruise over de Baltische Zee en Oostzee mag u Polen zeker niet overslaan! Zet voet aan wal in het kleurrijke en historische Gdánsk. Omring u door de charme van de oude binnenstad met haar kleurrijke havenhuizen, klinkerstraten en talloze rijk versierde poorten. Bekijk Gdánsk vanaf de waterkant met haar pronkstuk 'de Kraanpoort' of zoek het hogerop bij de Gradowna-heuvel voor een spectaculair uitzicht van de stad. Ontdek Gdánsk zelf tijdens een cruise Polen!

Cruises naar kleurrijk Polen

Ontdek tijdens een cruise Polen dit 'Oostblokland' dat een schitterende culturele mix heeft van West- en Oost-Europa. Maar het is ook een land dat een uitermate afwisselend landschap heeft van uitgestrekte laagvlakte en besneeuwde bergketens in het zuiden tot aan uitgestrekte bossen in het oosten. Tijdens een ontspannende cruisevakantie Polen vaart u over de Oostzee in het 4 sterren cruiseschip van Costa Cruises. Op het schip wandelt u door verschillende kleurrijke en vrolijke ruimtes met elk een eigen symfonie en wanneer u voet aan land zet is dat niet anders! U meert aan in havenstad Gdánsk waar de pittoreske straten opgevrolijkt worden door de kleurrijke gebouwen. 

De charme van Gdánsk

Als u de oude binnenstad van Gdánsk binnenwandelt is het net alsof u eeuwen terug in de tijd gaat. Wandel met Kras door de kiezelstraten met zwarte lantaarnpalen en gekleurde havenhuizen. Vooral in de straten Piwna en Dluga ontdekt u de charme van de binnenstad met haar pleintjes, goud versierde detail en restaurants waar u zeker de Poolse specialiteit Pierogi moet proeven. Dit gevulde deeggerecht met vlees of groente is de vergelijken met de Italiaanse ravioli en een echte lekkernij. Of bezoek tijdens een cruise Polen de Mariakerk die het straatbeeld van de stad vult. Dat is ook niet zo vreemd, want dit is de grootste bakstenen kerk ter wereld!

De pittoreske uitzichten van Gdánsk

Maak u klaar voor de prachtige panorama's van Gdánsk tijdens een cruise naar Polen! Deze stad is misschien wel het mooist vanaf de waterkant. Loop vanuit het oude stadscentrum onder de 'Green Gate' door naar de overkant van de rivier. Wanneer u linksaf langs de kade wandelt, wordt u getrakteerd op de 'skyline' van Gdánsk met als pronkstuk 'de Kraanpoort'. Deze half houten, half bakstenen kraan werd vroeger gebruikt om vracht mee naar binnen te tillen en maakt nu deel uit van het Maritiem Museum. Liever Gdánsk van bovenaf bewonder met tijdens de voordelige cruisevakantie van Kras? Bezoek dan de redelijk onbekende Gradowa-berg, vlak achter het Glowny treinstation. Niet alleen vindt u hier het 'Tijd Machine Museum' met voorwerpen en beelden uit de Tweede Wereldoorlog gaat, maar heeft u ook een spectaculair uitzicht over Gdánsk. Van de Mariakerk en de kranen in de haven tot aan de Baltische Zee en haar stranden!

Verfijn uw keuze
3 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.