Riviercruise België - Varen over de Beglische rivieren

Met een cruiseschip naar de mooiste riviersteden van België

Tijdens een riviercruise België bezoekt u de prachtige steden van onze zuiderburen met een luxe cruiseschip. Via de rivier de Schelde vaart u naar Antwerpen waar oude koopmanshuizen en geplaveide straatjes het decor vormen. De benen strekken doet u tijdens het beklimmen van de gotische toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook een bezoek aan Gent zal niet ontbreken tijdens de cruise. Proef hier eens van de Belgische chocolade in een van de bonbonnières.

Met de boot naar Antwerpen

Dankzij de vele rivieren en kanalen laten het land van onze zuiderburen zich goed lenen voor een riviercruise. Stap tijdens een riviercruise België in Arnhem aan boord en laat u per luxe cruiseschip naar de mooiste steden varen. Vanwege de ligging aan de rivier de Schelde kunt u tijdens de cruise niet om Antwerpen heen. Vooral de oude binnenstad van Antwerpen is dankzij de rijk versierde koopmanshuizen, geplaveide straatjes en bruisende terrassen een bezoek waard. Zet uw zeemansbenen in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aan het werk terwijl u de gotische toren beklimt. Maar u kunt in deze kerk op de Grote Markt in Antwerpen ook op de begane grond blijven en kunstwerken van de schilder Peter Paul Rubens bewonderen. Bijkomen doet u op een van de vele terrasjes onder genot van een lokaal 'De Koninck' biertje.

Varen over de schilderachtige Leie in Gent

Na een overnachting in de binnenhut van het cruiseschip van rederij Breeze River Cruises komt u de volgende dag aan in Gent. In deze sfeervolle stad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand zodat u zoveel mogelijk kunt zien. Ruil tijdens een riviercruise België in Gent het cruiseschip eens in voor een rondvaartboot. Gent kent vele waterwegen, ook wel Leie, genoemd waar stenen bruggen en middeleeuwse panden het decor vormen. Vooral aan de Graslei is het goed toeven op een van de drukbezochte terrassen. Zet in Gent ook eens koers naar de Sint-Baafskathedraal. In deze middeleeuwse kerk hangt het beroemde kunstwerk 'De aanbidding van Lams God' van Jan van Eyck. Rondom de kathedraal bevinden zich ook vele bonbonnières waar u van Belgische chocolade kunt snoepen. Neemt u een doosje mee voor op het cruiseschip?

2 Cruises gevonden
België
v
Cruise
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Vaargebied
West-Europa(2)
Rederij
Breeze River Cruises(1)
Rivercruise Line AG(1)
Schip
MS Alemannia(1)
MS Rhine Princess(1)
Soort Cruise
Riviercruise(2)
Soort vakantie
xCruisev
Vertrekperiode
Mei 2019(1)
Juni 2019(1)
Augustus 2019(1)
Reisduur
6-9 dagen(2)
Klantbeoordeling
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Geen beoordeling(1)
Faciliteiten
Lift(1)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

7,4
Beoordeling Riviercruises België door reizigers van Kras
Gebaseerd op 43 reviews