Riviercruise Moezel - Cruise naar charmante Moezelsteden

Heerlijk cruisen langs de sfeervolle Moezelsteden

Ga tijdens een riviercruise Moezel op ontdekkingsreis langs sprookjesachtige steden.  Bezoek bijvoorbeeld eeuwenoude steden als het Romeinse Trier. Of het lieflijke Cochem met de Rijksburcht als uitkijkpunt. En langs de kade bepalen groene dalen met uitgestrekte wijngaarden de vakantiesfeer. Stap dus snel aan boord van een comfortabel cruiseschip voor een cruise over de Moezel. U zult uw ogen uitkijken!

Ontdek de Moezelstreek per cruiseschip

Kom terecht in een sprookjeswereld tijdens een riviercruise over de Moezel! Mystieke kastelen en uitgestrekte wijngaarden bepalen het decor langs deze rivier in het zuidwesten van Duitsland. Tijdens een riviercruise Moezel doet u de lieflijke wijndorpen langs de Moezel-rivier aan en verblijft u op een comfortabel cruiseschip van Kras. Het schip meert Cochem, Duitsland onder andere aan in Cochem. Drink hier van een glaasje Riesling-wijn op een terras aan de kade, of ontdek bijzondere bezienswaardigheden. Zo zal de Rijksburcht Cochem, gelegen ten westen van de stad, meteen opvallen. Beklim deze neogotische burcht eens om van het adembenemende uitzicht te genieten. Cochem ligt namelijk in een groen dal tussen begroeide heuvels en de kronkelende Moezel. Tip van Kras: wandel door het centrum van Cochem en plof neer bij een terras op het Marktplein. Het uitzicht op scheefstaande vakwerkhuizen en een spuwende fontein zorgt voor een authentiek Duitse vakantiesfeer!

Aanmeren in schilderachtig Boppard

Meer schilderachtige dorpen ontdekken tijdens een riviercruise over de Moezel? Met het comfortabele cruiseschip van Kras meert u tijdens de cruisevakantie aan in Boppard. Hier wandelt u eerst langs de Rheinallee-kade om de felgekleurde vakwerkhuizen te bewonderen. Rondom de stad zijn nog steeds de oude stadsmuren te vinden en kunt u de ruïne van het Römerkastell vinden. Stelt u zich voor dat de Romeinen vroeger wacht hielden in de torens van dit Romeinse fort. En wilt u de benen strekken in de natuur rondom Boppard? Stap dan in de 'Sesselbahn' stoeltjeslift en stijg omhoog naar het Vierseenblick-uitzichtpunt. Niet alleen kunt u hier een wandeling maken, maar u wordt u ook getrakteerd op een magisch uitzicht op de hagelwitte huizen van Boppard.

Cruise naar de oudste stad van Duitsland

Als er een stad is die u niet mag missen tijdens een riviercruise Moezel, is het wel de oudste stad van Duitsland. In Trier wandelt u langs tal van Romeinse bezienswaardigheden, waardoor deze stad ook wel het 'tweede Rome' wordt genoemd. Ten noorden van het stadscentrum vindt u de best bewaarde stadspoort. De zandstenen Porta Nigra is in de loop der tijd steeds zwarter geworden en heeft daar haar naam aan te danken. Even verderop ten zuiden kunt u het amfitheater van Trier bezichtigen. Loop naar het midden van het theater en bekijk de oplopende trappen die tegenwoordig bedekt zijn met gras. Vergeet ook niet om de 'Hauptmarkt' te bezoeken. Dit plein staat bekend als een van de mooiste van Duitsland. Met haar sierlijke gebouwen en de Sint-Gangolf kerktoren op de achtergrond is het echt genieten op dit plein. Een ideale plek om van een glas wijn te proeven bij een nabijgelegen café!

Verfijn uw keuze
11 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Rederij
Schip
Soort Cruise
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Aantal sterren
Klantbeoordeling
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
224 beoordelingen Riviercruises Duitsland door reizigers van Kras