Riviercruise Egypte - Een mythische ontdekkingsreis

Een droomreis langs de hoogtepunten van het 'Oude Egypte'

Een farao zou bijna jaloers kunnen worden op de bezienswaardigheden die u kunt zien schitteren tijdens een cruise Egypte. Dwaal in de stad Edfu bijvoorbeeld door de Tempel van Horus, waar u wordt omringd door mythische hiërogliefen en kolossale standbeelden van de valkgod Horus. Of bewonder het uitzicht op het fonkelende Nassermeer en de kronkelende Nijl, tijdens een wandeling over de hypermoderne Aswandam.

De iconen langs de Nijl

Walk like an Egyptian! Maakt u straks een ontdekkingsreis door het land van de farao’s tijdens een cruise naar Egypte? In dit noordoostelijk gelegen land van Afrika maakt u namelijk een onvergetelijke Nijlcruise langs fascinerende bezienswaardigheden uit het ‘Oude Egypte’. Laat u door het luxe 5 sterren cruiseschip MS Grand Preziosa bijvoorbeeld vervoeren naar de zuidoostelijke stad Edfu, waar het mogelijk is om op excursie te gaan naar de Tempel van Horus. Wie voor de toegangspoort staat van dit historische tempelcomplex, zal worden begroet door twee levensgrote standbeelden van de valkgod Horus. Bovendien is dit 36 meter hoge voorportaal versierd met mythische hiërogliefen, waarop oud-Egyptische goden en personages staan afgebeeld. Eenmaal dit bouwwerk binnen getreden zullen de hoogtepunten niet minder indrukwekkend genoemd kunnen worden, dankzij de met inscripties versierde zuilenzalen en de mysterieuze offerzaal.

In de voetsporen van Toetanchamon

Wie geen genoeg kan krijgen van de Oud-Egyptische bezienswaardigheden tijdens een riviercruise Egypte, kan vervolgens weer aan boord stappen van het luxe cruiseschip van Kras richting de zuidoostelijke stad Luxor. Langs de westelijke oever van deze stad is het mogelijk om op excursie te gaan naar de Vallei der Koningen. In dit snikhete dal vonden tientallen farao’s hun laatste rustplaats, waardoor u hier tegenwoordig talloze mystieke graftombes kunt zien schitteren. Het absolute hoogtepunt kan de uitstekend bewaarde tombe van Toetanchamon worden genoemd, waar u bezienswaardigheden zoals fonkelende juwelen en het gouden masker van deze farao kunt ontdekken. Of bewonder eens de roodgekleurde kwartsieten sarcofaag van deze Egyptische machtshebber, die in het hart van deze tombe staat te stralen.

Leven als een farao in Egypte

Tijdens een cruise Egypte van Kras is het trouwens ook mogelijk om uzelf een machtige farao te wanen, dankzij de faciliteiten die aanwezig zijn aan boord van de MS Grand Preziosa. Duik op het zonnedek van dit schip bijvoorbeeld in het verkoelende zwembad, of kom compleet tot rust wanneer u in de bubbelende jacuzzi plonst. Dit luxe 5 sterren cruiseschip van Kras zal u vervolgens richting het helderblauwe Nassermeer varen, gelegen nabij de zuidoostelijke stad Aswan. Het letterlijke hoogtepunt van dit gebied kan de hypermoderne Aswandam worden genoemd, die gebouwd is langs het meest noordelijke punt van dit stuwmeer. Wie een wandeling maakt over deze 111 meter hoge dam kan aan de ene zijde kiekjes schieten van de kronkelende Nijl, terwijl aan de andere kant het omvangrijke Nassermeer schittert. Een uitzicht waar een farao jaloers op zou zijn!

1 Cruise gevonden
Egypte
v
Cruise
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Vaargebied
Nijl(1)
Soort Cruise
Cruise inclusief vlucht(1)
Riviercruise(1)
Soort vakantie
xCruisev
Vertrekperiode
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(1)
November 2018(1)
December 2018(1)
Januari 2019(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
Reisduur
6-9 dagen(1)
Aantal sterren
5 sterren(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Budget p.p.
€ 200 - € 399(1)
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,7
Beoordeling Riviercruises Egypte door reizigers van Kras
Gebaseerd op 166 reviews