Laat u zich ook meevoeren over de Donau tijdens een cruise naar Slowakije? Naast ongerepte natuur heeft dit Centraal-Europese land op cultureel vlak ook genoeg te bieden. Bezoek het Nationaal Museum in het Kasteel van Bratislava of laat u verrassen door de poederblauwe schoonheid van de St. Elizatbethkerk. En sluit een cruise naar Slowakije met Kras af in het unieke UFO-restaurant op de Nový Most brug!

Cruise naar intrigerend Bratislava

Laat u zich door Kras meevoeren over de Donau naar Slowakije? Grenzend aan Polen en Tsjechië, wordt het landschap van dit Centraal-Europese land bepaald door hoge bergtoppen, prachtige bergmeren en uitgestrekte laagvlaktes. Midden in dit natuurschoon ligt het intrigerende Bratislava. Tijdens een cruise Slowakije ziet u het Kasteel van Bratislava al van verre liggen. Gelegen op een heuvel aan de noordelijke oever van de Donau, springt dit opvallend witte kasteel direct in het oog. In deze robuuste burcht met zijn vier hoektorens herbergt het Nationaal Museum. Hier kunt u tijdens een cruise Slowakije uren ronddwalen en de uitgebreide kunstcollectie bewonderen. Een wandeling door de kasteeltuinen is ook zeker de moeite waard of beklim de toren. Vanaf hier hebt u een weids uitzicht over Bratislava en de Donau!

Art Nouveau in Bratislava

Vanaf het kasteel van Bratislava loopt u zo het historische centrum in tijdens een cruise Slowakije. Talloze gotische kerken en barokke paleizen verfraaien de schilderachtige straatjes. Een bezoek aan de meest unieke Art Nouveau kerk van de stad mag eigenlijk niet aan een cruise Slowakije ontbreken: de St. Elizabethkerk, oftewel de 'blauwe kerk'. De poederblauwe klokkentoren en het kobaltblauwe betegelde dak vormen een scherp contrast met de omliggende gebouwen. Zelfs het interieur kent blauwe accenten! Net zo zoet van kleur is het roze Paleis van de Primaat. Dit neoclassicistische pareltje werd in de 18e eeuw gebouwd. Sluit een cruise Slowakije af met een etentje op de meest bijzondere plek in Bratislava: Nový Most. Bovenin deze 431 meter lange brug is een restaurant gevestigd dat op een UFO lijkt. Of geniet natuurlijk van culinaire hoogstandje aan boord van het cruiseschip van de rederij Triana Group. Bekijk snel onze uitstekend verzorgde cruisereizen naar Slowakije!

Verfijn uw keuze
5 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Riviercruise varen over de Donau
Riviercruise varen over de Donau
per MS Fortuna
  • Incl. busreis en 2 hotelovernachtingen
  • Cruise vanuit Passau
  • o.a. Bratislava, Boedapest, Esztergom, Wenen en Melk
  • 10 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-05-2020
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2.50 per boeking
vanaf924
IL
Extra korting
Riviercruise Donau vanuit Wenen
Riviercruise Donau vanuit Wenen
per MS Crucestar
  • Vliegreis per KLM, transfers en alle maaltijden aan boord
  • Riviercruise vanuit Wenen
  • o.a. Dürnstein, Bratislava, Boedapest en Melk
  • 8 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-04-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2.50 per boeking
vanaf916
LG
8,3
58 beoordelingen Cruises Slowakije door reizigers van Kras