Fietsvakantie Engeland - Actieve reis door Zuid- Engeland

Van de historische stad Canterbury tot de krijtrotsen van Dover


Het groene zuidoosten van Engeland is ideaal om op de fiets te verkennen. Tijdens een geheel verzorgde fietsvakantie in Engeland kunt u namelijk op uw gemak genieten van de bloeiende boomgaarden en glooiende heuvelen van het graafschap Kent. En van het uitzicht vanaf de beroemde witte krijtrotsen van Dover. Maar ook een stedentrip Canterbury ontbreekt niet, waardoor u op excursie kunt naar de historische Canterbury Cathedral. 

Stedentrip naar middeleeuws Canterbury


Wie graag tijdens een actieve vakantie kennis wil maken met het Engelse graafschap Kent, kan bij Kras een fietsvakantie in Engeland boeken. Zo kunt u tijdens een volledig verzorgde reis alles ontdekken van dit zuidoostelijk gebied dat ook wel 'de tuin van Engeland' genoemd wordt. Maar niet alleen de natuur is hier prachtig, ook de culturele bezienswaardigheden zijn echte hoogtepunten tijdens de rondreis. Zo begint een fietsvakantie in Zuid-Engeland in Canterbury. Deze 'middeleeuwse' stad beschikt onder andere over de gotisch-romaanse Canterbury Cathedral, die al eeuwen door vele pelgrims wordt bezocht. Verbaas u over de kleurrijke glas-in-loodramen en eeuwenoude muurschilderingen. En vergeet ook niet een kijkje te nemen in het klooster van de kathedraal, met stenen heiligenbeelden en excentrieke arcaden.

Dagtrip naar de White Cliffs of Dover


Een andere trekpleister tijdens een fietsvakantie in Engeland zijn de beroemde White Cliffs of Dover. Deze imposante krijtrotsen lopen steil af in het helderblauwe water van het Nauw van Calais. Vanaf de top van de rotsen heeft u dan ook een adembenemend uitzicht glooiende grasweides en de dobberende boten in de haven. Op heldere dagen is zelfs de kust van Frankrijk vanaf hier te zien! Maar niet alleen het hooggelegen deel van de kuststrook is de moeite waard. Dover is namelijk ook een populaire badplaats, vooral dankzij het gouden zand van Dover Harbour Beach en een brede boulevard. Hier komt u ongetwijfeld een gezellige 'English pub' tegen voor een authentieke 'Ploughman's lunch'. Kunt u daarna weer een panoramische fietstocht maken door dlangs de fleurige boomgaarden van Kent.

1 Actieve vakantie naar Engeland gevonden
Engeland
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(1)
Streek
Soort vakantie
xActieve vakantiev
Soort Actieve vakantie
Fietsvakantie(1)
Groepsreis(1)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Trein(1)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 800 - € 999(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,0
Beoordeling Fietsvakantie Engeland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 6 reviews