Prachtige kastelen, eindeloze rijen wijnranken en een rivier die zich een weg baant door het groene landschap. Dat is het decor tijdens een fietsvakantie Loire. Dit gebied in het westen van Frankrijk staat vooral bekend om de kastelen. Zo kunt u naar het middeleeuwse kasteel van Chaumont fietsen en het Festival International des Jardins bezoeken. Of volg tijdens een fietsreis de Route des Vignobles om van de lokale wijnen te proeven.

Fietsen langs de kastelen van de Loire

De Loire laat zich uitstekend ontdekken tijdens een fietsvakantie. In deze streek in het westen van Frankrijk voeren de goed begaanbare fietspaden langs groene rivieroevers, schilderachtige stadjes en uitgestrekte wijnranken. Om de vele kastelen niet te vergeten. In de Loire staan de mooiste kastelen van heel Frankrijk. Zo kunt u tijdens een fietsvakantie Loire langs de gelijknamige rivier naar het kasteel van Chaumont fietsen. Dit middeleeuwse kasteel steekt dankzij de witte muren en de ronde torens met zwarte daken prachtig af tegen de groene tuinen. In de kasteeltuin van Chaumont wordt ieder jaar tussen juni en september het Festival International des Jardins georganiseerd. Tijdens dit evenement moeten tuinarchitecten van over de hele wereld thematische tuinen ontwerpen. Absoluut een bezoek waard tijdens een actieve vakantie in de Loire!

Fietsreis door de 'tuin van Frankrijk'

Dankzij de eindeloze rijen met wijnranken wordt de Loire ook wel omschreven als 'de tuin van Frankrijk'. Tijdens een fietsvakantie Loire kunt u de Route des Vignobles fietsen en zo het wijngebied van de Touraine ontdekken. Dit wijngebied staat bekend om de 'cabarnet' en 'sauvignon blanc' druiven die hier groeien. Onderweg kunt u altijd bij een wijnboerderij stoppen om te proeven van de wijnen die fris en fruitig van smaak zijn. En uw favoriete fles neemt u gewoon mee terug naar het hotel in Chenonceaux. Het hotel van Kras staat naast het kasteel van Chenonceaux. 's Avonds wacht vanaf het balkon dan ook een prachtig uitzicht op dit middeleeuwse kasteel. Vooral als het kasteel verlicht wordt en de spitse torens weerspiegelen in de rivier de Cher, ontvouwt zich een romantisch vakantieplaatje.

Verfijn uw keuze
4 Actieve vakanties Loire
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
39 beoordelingen Fietsvakantie Frankrijk Loire door reizigers van Kras