Uitgestrekte heidevelden, glooiende zandduinen en bossen vormen samen met historische hunebedden en pittoreske boerderijen het landschap in Drenthe. Dankzij de aanwezigheid van 3 nationale parken staat Drenthe bekend als dé natuurprovincie van Nederland. De ideale plek voor een actieve vakantie in eigen land. En tijdens een fietsvakantie Drenthe komt u tot rust in sfeervolle hotels die prachtig liggen in een groene omgeving.

Fietsen door de Nationale Parken van Drenthe

De ideale plek voor een actieve vakantie in eigen land is de provincie Drenthe. Paarse heidevelden, zandduinen, moerassen en bossen vormen het decor. Drenthe wordt niet voor niks gezien als dé natuurprovincie van Nederland. Dankzij de goed begaanbare fietspaden die dwars door 3 nationale parken voeren kunt u hier uitstekend fietsen. Vanuit het familiehotel in het dorpje Zorgvlied rijdt u tijdens een fietsvakantie Drenthe zo het Nationaal Park Drents Friese Wold binnen. Maar ook de parken Dwingelerveld en Drentsche Aa liggen op fietsafstand. Hier kunt u in alle rust door de eindeloze heidevelden en landschappen gevuld met boterbloemen fietsen. Vergeet niet om bij het hotel een lunchpakket mee te nemen. Zo kunt u 's middags midden in de natuur picknicken tijdens de fietsreis van Kras!

De prehistorische hunebedden bekijken

Dankzij de eeuwenoude hunebedden en dorpen met historische boerderijen zit er ook een cultureel tintje aan een fietsvakantie Drenthe. Vooral de hunebedden zijn erg indrukwekkend. Tijdens het fietsen tussen Anloo en Elp zult u het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum in Borger passeren. In dit museum bevinden zich allerlei tentoonstellingen die u terug voeren naar de prehistorie. Echt alles weten over de hunebedden komt u niet. Zelfs de archeologen en wetenschappers weten vandaag de dag niet waarvoor de bouwwerken precies dienen. Maar u kunt hier wel het grootste hunebed van Nederland bekijken. Dankzij zijn 23 meter in lengte en 9 dekstenen is 'Hunebed D27' imposant.

Verfijn uw keuze
2 Actieve vakanties Drenthe
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
117 beoordelingen Fietsvakantie Nederland Drenthe door reizigers van Kras