Hoe kunt u het autoluwe Vlieland nu beter bekijken dan op de fiets? En ook buureiland Terschelling is klein genoeg om zonder auto te verkennen! Tijd dus voor een fietsvakantie op de Waddeneilanden, waar u tussen de broedende vogels in natuurgebied Kroon's Polders écht tot rust komt. Om ook bezienswaardigheden zoals de beroemde Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland, niet te vergeten!

Rustgevende fietsreis op de Waddeneilanden

Het Nederlandse Waddeneiland Vlieland is klein, autoluw en heerlijk rustig: een ideaal begin voor een fietsvakantie op de Waddeneilanden! Al onderweg naar Vlieland maakt u kennis met de overweldigende natuur die zo kenmerkend is voor de Wadden. Tijdens de anderhalf uur durende overtocht per veerpont vanuit de Friese havenplaats Harlingen kunt u genieten van het uitzicht over de hoge golven van de Waddenzee. Wie weet ziet u op een van de zandbanken ook al zeehonden liggen! Eenmaal op Vlieland aangekomen zal de rust u versteld doen staan. Fiets vanuit een hotel van Kras op uw gemak naar de rode vuurtoren op de 40 meter hoge Vuurboetsduin voor een panoramisch uitzicht over het eiland, de Noordzee en de Waddenzee. Bij helder weer zijn ook buureilanden Texel, Terschelling en het Friese vasteland te zien! Of maak een fietstocht naar natuurgebied de Kroon's Polders, waar u vanuit de vogelkijkhut broedende lepelaars en aalscholvers in het Waddengebied kunt bewonderen. Om vervolgens te genieten van de in zee zakkende zon vanaf de imposante zandvlakte de Vliehors.

Fietsen langs het Noordzeestrand

Niet alleen Vlieland, ook de trekpleisters van buureiland Terschelling kunt u tijdens een fietsvakantie op de Waddeneilanden verkennen. Terschelling is dan wel het grootste Friese Waddeneiland, net als Vlieland is het relatief klein. Hierdoor zijn de verschillende hoogtepunten vanuit een hotel van Kras op de fiets gemakkelijk bereikbaar. Culturele bezienswaardigheden bijvoorbeeld, zoals de beroemde oudste vuurtoren van Nederland: de 53 meter hoge Brandaris. Om ook de statige 17e-eeuwse commandeurshuizen met prachtige trapgevels in het dorp West-Terschelling niet te vergeten. Aan het einde van de dag kunt u na het uitwaaien aan de Noordzee in een van de strandpaviljoens aan het Noordzeestrand opwarmen met een warm kopje cranberrythee. En proef vooral ook de lokale specialiteit Pondkoek: gekruide Terschellinger plaatkoek.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Waddeneilanden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
12 beoordelingen Fietsvakantie Nederland Waddeneilanden door reizigers van Kras