Fietsvakantie Portugal - Fietsreizen door Zuid-Europa

Van historische dorpjes in de Algarve tot de groene binnenlanden

Met de wind van de Atlantische Oceaan in de rug verkent u de mooiste fietsroutes van dit Zuid-Europese land tijdens een fietsvakantie Portugal. Fiets in de Algarve bijvoorbeeld naar het kustplaatsje Tavira, waar de sierlijke bruggetjes en hagelwitte laagbouw een ‘Venetiaanse’ sfeer creëren. Of volg vanuit het vakantiehuis juist de onverharde fietspaden door de De Minho streek. De ruige valleien en groene akkertjes zorgen hier ongetwijfeld voor een bijzondere fietsreis.

Fietsen door de adembenemende Algarve

De glooiende landschappen, historische dorpjes en het mediterrane klimaat van dit Zuidwest-Europese land vormen waarschijnlijk het perfecte decor voor een fietsvakantie in Portugal. Begin deze actieve fietsreis bijvoorbeeld met een ‘Volta ao Algarve’, oftewel een ronde door de Algarve. In deze Zuid-Portugese streek fietst u langs de golvende Atlantische Oceaan richting de meest kleurrijke kustplaatsjes. Wat te denken van het stadje Tavira, dat niet voor niets het ‘Venetië van de Algarve’ wordt genoemd. Zo kunt u hier fietsen over de sierlijke bruggetjes die over de Gilão rivier lopen, waarbij u uitkijkt op de witgekalkte laagbouw die langs de waterkant schittert. Ook een fietstocht naar het nabijgelegen stadje Faro is de moeite waard tijdens een fietsvakantie Algarve. Stal de huurfiets gerust bij een van de restaurantjes in de Marina de Faro stadshaven. Vanaf het terras heeft u namelijk een fraai uitzicht op de hagelwitte bootjes die dobberen in deze stadshaven.

Sprookjeskasteel van Buçaco National Park

Wie liever prachtige panorama’s heeft over de natuurlandschappen van dit land, kan tijdens een fietsvakantie Portugal de fleurige binnenlanden ontdekken. Vanuit het authentieke vakantiehuis in de westelijke stad Coimbra is het mogelijk om het Buçaco National Park te verkennen, dat ligt op ongeveer 40 minuten rijden met de auto. Vervolgens kunt u in dit natuurpark weer rustig fietsen door de bosrijke omgeving die wordt bevolkt door metershoge cederbomen, cipressen en bloeiende citroenbomen. Midden in de dichtbegroeide bossen zal het benedictijnse klooster mogelijk snel opvallen. De ranke torentjes en majestueuze ornamenten van dit voormalige paleis in Manuelstijl zorgen immers voor een betoverende verschijning.

Panoramische fietsroutes in De Minho

De noordwestelijk gelegen De Minho streek is tevens sprookjesachtig te noemen tijdens een fietsreis door Portugal van Kras. De onverharde fietsroutes langs de Lima-rivier leiden u hier door groene valleien, waar akkertjes met druivenstokken en granieten bergmassieven elkaar in rap tempo afwisselen. In deze regio is het mogelijk om een fietspauze in te lassen in het historische stadje Viana do Castelo. De Santa Luzia basiliek torent hoog boven de stadsrand uit vanaf de gelijknamige heuvel. Wie de steile trappengang beklimt richting dit koepelvormige gebedshuis trakteert zichzelf op schitterende uitzichten. Want behalve dat deze kerk is gebouwd in een schitterende laatgotische stijl, kent de omgeving ook een prachtige ambiance dankzij de mediterrane huizen met terracotta daken.

4 Actieve vakanties naar Portugal gevonden
Portugal
v
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(4)
Soort vakantie
xActieve vakantiev
Soort Actieve vakantie
Fietsvakantie(4)
Last minute(4)
Rondreis(4)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Luchthaven
Amsterdam(4)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(3)
10-14 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Accommodatie Type
Hotel(4)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(3)
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Fietsvakantie Portugal - De Algarve
Fietsvakantie Portugal - De Algarve
  • Ontdek op sportieve wijze de bekendste kuststrook van Portugal
  • Geniet van stranden, grillige rotsen en charmante vissersdorpen
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Faro en Tavira
  • 8 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-05-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf797
G
Kortingsdagen
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
  • Op de fiets door groene valleien en langs de stranden van de Costa Verde
  • Met o.a. het betoverende Porto
  • Verblijf in hotels en quinta's
  • 8 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 26-10-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf859
G
7,4
Beoordeling Fietsvakantie Portugal door reizigers van Kras
Gebaseerd op 24 reviews