Fietsvakantie Spanje - Fietsreizen in Zuid-Europa

Een individuele ‘Vuelta de España’ langs de Middellande Zee

Fiets u straks over de ‘Via Verdes’ tijdens een fietsvakantie in Spanje? Deze oude spoorwegen zijn omgevormd tot onverharde fietsroutes en leiden u langs talloze bezienswaardigheden van Catalonië. Zo is het mogelijk om de Kathedraal van Girona te bewonderen dat een fraai exterieur heeft, dankzij het barokke trappenstelsel en de sierlijke heiligenbeelden. Of verken op een huurfiets eens het eiland Mallorca waar het binnenland wordt gekleurd door geurige olijf- en amandelboomgaarden.

Fietsen over de Spaanse ‘Via Verdes’

Een complete ‘Vuelta de España’ zult u waarschijnlijk niet fietsen tijdens een fietsvakantie Spanje, maar u doet wel onvergetelijke indrukken op van deze Zuid-Europese bestemming. Begin deze fietsreis van Kras bijvoorbeeld in het noordoostelijk gelegen Catalonië. Over de ‘Via Verdes’, de voormalige spoorlijnen die omgetoverd zijn tot onverharde fietspaden, fietst u in deze regio naar het stadje Girona. Parkeer de tweewieler hier gerust in het charmante hotel van Kras en wandel in het stadshart eens naar de Kathedraal van Girona. Aan de voet van dit rooms-katholieke gebedshuis vallen vooral de negentig treden van het barokke trappenstelsel op. Ook de natuurstenen façade heeft een bijzonder uiterlijk vanwege de uitgehouwen heiligenbeelden. Voor de mooiste panorama’s kunt u in het centrum struinen over de oude stadsmuren. Vanaf deze ‘Muralles’ heeft u een schitterend uitzicht op de terracotta daken van de stad, die in schril contrast staan met het groene heuvellandschap dat Girona omringd.

De natuurlijke schoonheid van Catalonië

Wie tijdens een fietsvakantie Spanje de wonderschone natuur van Catalonië wil verkennen, kan de fietsroute vervolgen naar het Aiguamolls de l‘Empordà park. Met de zeewind in de rug toert u door dit moerassige natuurgebied aan de Costa Brava waar zandduinen, zoutpannen en lagunes een afwisselend decor creëren. Door deze diversiteit zijn er niet alleen ooievaars en flamingo’s te spotten, maar er dwalen ook herten en wilde zwijnen vrij rond in dit reservaat. Wissel uw ‘stalen ros’ vervolgens eens in voor een rondvaartboot tijdens een actieve vakantie in Catalonië. Langs de kust kunt u namelijk in een glasbodemboot varen langs de Medes-eilanden. Van fleurige koraalriffen tot bontgekleurde zoutwatervissen, in alle rust bewondert u zo de kleurrijke onderwaterwereld van de Middellandse Zee.

Een actieve fietsreis op Mallorca

Het oostelijk gelegen Mallorca is een ander eiland in de Middellandse Zee dat het ontdekken waard is tijdens een actieve vakantie in Spanje. Op een huurfiets rijdt u door de binnenlanden die vol staan met olijf- en amandelboomgaarden richting de westelijke hoofdstad Palma de Mallorca. Ga in het centrum op excursie naar het Castell Bellver, het kasteel dat door de ronde bouwvorm een uniek uiterlijk heeft. Hier is het mogelijk om over het cirkelvormige dak van de burcht te struinen, waardoor u fraaie kiekjes kunt schieten van de hagelwitte huizen langs de felblauwe zee. Minstens zo’n bijzondere plek om te bezoeken tijdens een fietsvakantie Mallorca zijn de oostelijk gelegen Cuevas del Drach. In dit ondergrondse grottenstelsel wordt niet alleen een mystieke sfeer gevormd door de puntige stalagmieten en stalactieten. Ook de klassieke muziek op de achtergrond en de spectaculaire lichtshow zorgen voor magische vakantiemomenten.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Spanje
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Rondje Mallorca
  • Van de prachtige kust tot het kleurrijke binnenland
  • Op de fiets naar o.a. Palma de Mallorca en Porto Cristo
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt en diner
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1104
G
8,3
12 beoordelingen Fietsvakantie Spanje door reizigers van Kras