Het afwisselende landschap van een van de jongste landen van Europa, Tsjechië, is het perfecte decor voor een fietsvakantie. Verken steden als Hradec Králové die door de Elbe aaneengeregen worden. Of wat dacht u van een bezoek aan de 'gouden stad'? In het historische centrum van Praag lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Maar met een blik op het Astronomisch Uurwerk tijdens een fietsvakantie Tsjechië bent u weer terug in het heden.

Historische fietsroutes langs de Elbe

In Centraal-Europa ligt het relatief jonge land: Tsjechië. Hier wisselen groene laagvlaktes en beboste middelhoge gebergtes elkaar af. Te midden van al dit groen rijgt de rivier de Elbe prachtige steden aaneen als parels aan een ketting. De perfecte setting voor een ontspannen fietsvakantie door de vlakke fietsroutes langs de rivier. Maak tijdens een fietsvakantie Tsjechië bijvoorbeeld een stop in Hradec Králové. De eeuwenoude stad is gebouwd rondom een 10e-eeuwse Koninginnenburcht waar tegenwoordig het Velké Námestí plein prijkt. Hier wordt het decor bepaald door de kleurrijke gevels van kanunnikhuizen. Vervolg uw fietsroute naar het 13e-eeuwse kasteel van Pardubice. Het opvallend witte kasteel springt in het oog en het interieur bevat vroegrenaissancistische muurschilderingen. En maakt u zich geen zorgen om uw bagage tijdens een fietsvakantie Tsjechië: bij Kras is het bagagetransport tussen de hotels inbegrepen!

Fiets naar de 'gouden stad' Praag

Tijdens een fietsvakantie Tsjechië voert de route u mee naar het hart van de Bohemen waar Praag ligt. In de 'gouden stad' lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan met zijn indrukwekkende gebouwen, statige torens en bonte mix van architecturen. Ongeschonden door de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is het historische centrum, Staré Mesto, een waar openluchtmuseum. De straten komen uit op het Oude Stadsplein waar ieder uur de deurtjes van het Astronomisch Uurwerk opengaan en de 'Parade van de Apostelen' voorbijkomt. Het prachtige exterieur van het Oude Raadhuis belooft een mooi interieur en dit maakt het zeker waar. U kijkt uw ogen uit in de gotische raadszaal en het letterlijke hoogtepunt van uw bezoek is de klokkentoren. Vanaf hier heeft uitzicht over het plein met zijn gezellige terrasjes. Ziet u zichzelf hier al genieten van een lekkere 'Pilsner Urquell' tijdens een fietsvakantie Tsjechië?

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Tsjechië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Bohemen, Praag & Dresden
Fietsvakantie Bohemen, Praag & Dresden
  • Vernieuwd programma voor 2020!
  • Kastelen, kuuroorden en ongerepte natuur
  • Complete groepsreis inclusief NL-se reisleiding
  • 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-08-2020
Reisduur7 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf649
I
6,8voldoende4 beoordelingenBekijk reis
6,8
4 beoordelingen Fietsvakantie Tsjechië door reizigers van Kras