In de laars van Italië kunt u schilderachtige decors van wijngaarden, witte stadjes en bijzondere woningen bekijken in de regio Puglia. Om de indrukwekkende rotsformaties en azuurblauwe baaien aan de Adriatische Zee niet te vergeten. Rijd tijdens een fly-drive Puglia met de huurauto eens naar de stad Alberobello om de trulli huisjes met grijze kegeldaken te bekijken. Of zet koers naar de stad Matera voor een bezoek aan de grotwoningen.

Rondreizen in schilderachtig Puglia


In de Italiaanse regio Puglia vormen witte stadjes, grotwoningen en trulli huisjes het decor. Om de uitgestrekte wijngaarden, idyllische baaien en bijzondere rotsformaties niet te vergeten. Puglia doet het niet voor niks goed op ansichtkaarten. Tijdens een fly-drive Puglia kunt u zelf foto's maken van deze schilderachtige regio in het zuiden van Italië. Een van de meest beroemde bezienswaardigheden in Puglia is het trulli-stadje Alberobello. Het oude centrum van deze stad bestaat uit kronkelige straatjes waarlangs ronde, witte huisjes met grijze kegeldaken staan. De kleurrijke bloempotten en druivenranken maken de sfeer compleet. Dankzij de trulli staat Alberobello op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tegenwoordig zijn er galerieën en souvenirwinkels in de huisjes gevestigd, maar in Trullo Sovrano kunt u nog antieke meubels bekijken en zien hoe de bevolking vroeger leefde.

Grotwoningen in Matera


Bijzondere gebouwen kunt u ook bekijken in Matera. Deze 'steden stad' in Puglia staat bekend om de Sassi wijken waar grotwoningen en rotskerken in de tufsteenrotsen zijn gebouwd. Rijd tijdens een fly-drive Puglia zeker eens naar Matera om de Casa Grotta te bezoeken. Deze grotwoningen deden vroeger dienst als landbouwerswoning. Tegenwoordig krijgt u door middel van de oude meubels en foto's een idee van hoe de bevolking vroeger leefde. Via de Strada Panoramica dei Sassi kunt u ook de andere grotwoningen bekijken waar restaurants en ateliers in gevestigd zijn. Of stap binnen bij een ondergrondse kerk en bewonder de fresco's die hier veelal te vinden zijn. Overigens is Matera vooral 's avonds erg bijzonder. De lichtjes geven de stad een sprookjesachtige sfeer.

De rotsformaties van Sant' Andrea


Wist u dat de kustlijn van Puglia bestaat uit schilderachtige baaien, uitgestrekte zandstranden en imposante rotsen? Tijdens een fly-drive Puglia kunt u met de huurauto langs de kust aan de Adriatische Zee rijden en af en toe uitrusten op een van de stranden. Vooral de stranden bij het stadje Sant'Andrea zijn erg bijzonder. Deze goudkleurige stranden worden versierd door witte rotsformaties die uit het turquoise water rijzen. Maak zeker eens een boottocht door het gebied en zie hoe de golven tegen de klippen slaan.

Verfijn uw keuze
11 Fly-drives Puglia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Hotel I Basiliani
Hotel I Basiliani
Inclusief huurauto
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Ontdek het prachtige Puglia!
  • Midden tussen culturele hotspots
  • 5 - 22 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-05-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf486
GK
8,2erg goed9 beoordelingenKaartBekijk reis
8,3
371 beoordelingen Fly-drive Italië Puglia door reizigers van Kras