Fly-drive Toscane - De mooiste streek van Italië

De overweldigende kunst van Florence en de charme van de Chianti-streek

Ervaar het gevoel van totale vrijheid tijdens een Fly-drive naar Toscane. Zo rijdt u door het golvende landschap waar cipressen en wijnranken de kleur bepalen richting Florence. In deze stad zijn adembenemende bezienswaardigheden te bewonderen als de Dom en het omvangrijke Uffizi museum. Ook het middeleeuwse Siena is een stedentrip waard met zijn schelpvormige Piazza del Campo en het doolhof aan authentieke straatjes en steegjes.

Met de auto naar Florence

Toscane, in het noordwesten van de laars van Italië, is een verbluffend mooie streek. De glooiende landschappen zijn bezaaid met cipressen en de zuidelijke hellingen staan bekend om de druivenranken. Daar tussenin liggen de prachtige steden als Florence, Lucca en Siena die hun karakter van een paar eeuwen geleden goed bewaard hebben. Laten we beginnen met Florence, dat sinds de renaissance dé kunststad van Italië is. Dat heeft prachtige bouwwerken opgeleverd: de Basilica di Santa Maria del Fiore oftewel de Duomo, waarnaast de 84 meter hoge Campanile schittert. Beklim deze marmeren klokkentoren eens voor een schitterend uitzicht op de steenrode daken van de oude stad. Als u in de richting van de rivier de Arno kijkt ziet u een glimp van het Uffizi-museum. In dit voormalige paleis vindt u een rijkdom aan kunstwerken van de Medici, maar ook Michelangelo, Botticelli en 'onze' Rembrandt zijn van de partij.

De wonderschone Chianti-streek

Een van de voordelen van de Fly-drive naar Toscane is natuurlijk dat u kunt gaan en staan waar u wilt.Vooral een excursie naar een van de de wijnboerderijen in de Chianti-streek is een aanrader. Bijvoorbeeld het Castello di Verrazzano zo’n 20 kilometer zuidelijk van Florence. Een prachtige wijnbedrijf met een 14e-eeuws kasteeltje waar u de Italiaanse kneepjes van het wijn maken kunt zien én proeven. Het wijngebied strekt zich uit tussen Florence en Siena. De oude kern van laatstgenoemde stad is nog volledig in zijn middeleeuwse vorm bewaard gebleven. In het centrum ligt het Piazza del Campo, het schelpvormige plein dat meteen het laagste punt van de stad is. Het 'Piazza' is een van de mooiste pleinen van Europa, wat onder andere komt door het aangelegen Palazzo Pubblico. Dit stadhuis kent een bijzonder uiterlijk aangezien de onderzijde gebouwd is van grijs natuursteen en de bovenzijde van rode bakstenen. Terwijl hetexterieur ook opvalt door de sierlijke ornamenten en arcades.

Het miraculeuze plein van Pisa

Wie een rondreis door Toscane maakt hoeft nooit ver te reizen voor een fraai panorama. Het charmante hotel van Kras bevindt zich in de Toscaanse heuvels tussen de wijnranken, in de nabijheid van de 'kleine wereldstad' Pisa. Laat tijdens een autovakantie de kans niet onbenut om Pisa te bezoeken en de klassieke ‘scheve toren-selfie’ te maken. Op het Piazza dei Miracoli van Pisa is deze hellende klokkentoren te bewonderen, maar ook de Dom en de Doopkerk staan op dit plein te schitteren. Langs het stadsplein is bovendien de geheel ommuurde begraafplaats Camposanto te bezoeken. Dit 'heilige veld' wordt dankzij de Romeinse sarcofagen, fresco's van heiligen en marmeren beelden als een van de mooiste ter wereld beschouwd.

3 Fly-drives in Toscane gevonden
Italië
v
Toscane
v
Fly-drive
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Streek
xToscanev
Soort vakantie
xFly-drivev
Soort Fly-drive
Fly-drive in meerdere accommodaties(2)
Fly-drive in 1 accommodatie(1)
Vertrekperiode
April 2019(3)
Mei 2019(3)
Juni 2019(3)
Juli 2019(3)
Augustus 2019(3)
September 2019(3)
Oktober 2019(3)
Reisduur
6-9 dagen(3)
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(3)
€ 600 - € 799(3)
€ 800 - € 999(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Fly-drive Venetië & Toscane
Fly-drive Venetië & Toscane
  • Inclusief: All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Rijd de mooiste routes langs prachtige wijngaarden
  • Compleet geregeld met vlucht, verblijf & huurauto
  • 8 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 02-04-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf458
GK
Extra korting
Hotel Marrani
Hotel Marrani
Inclusief huurauto
  • All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Een sfeervol familiehotel inclusief ontbijt én diner
  • Maak uitstapjes naar Lucca, Arrezo en Pisa
  • 8, 11, 12 of 15 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-07-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf488
GK
7,9
Beoordeling Fly-drive Italië Toscane door reizigers van Kras
Gebaseerd op 110 reviews