Ervaar het gevoel van totale vrijheid tijdens een Fly-drive naar Toscane. Zo rijdt u door het golvende landschap waar cipressen en wijnranken de kleur bepalen richting Florence. In deze stad zijn adembenemende bezienswaardigheden te bewonderen als de Dom en het omvangrijke Uffizi museum. Ook het middeleeuwse Siena is een stedentrip waard met zijn schelpvormige Piazza del Campo en het doolhof aan authentieke straatjes en steegjes.

Met de auto naar Florence

Toscane, in het noordwesten van de laars van Italië, is een verbluffend mooie streek. De glooiende landschappen zijn bezaaid met cipressen en de zuidelijke hellingen staan bekend om de druivenranken. Daar tussenin liggen de prachtige steden als Florence, Lucca en Siena die hun karakter van een paar eeuwen geleden goed bewaard hebben. Laten we beginnen met Florence, dat sinds de renaissance dé kunststad van Italië is. Dat heeft prachtige bouwwerken opgeleverd: de Basilica di Santa Maria del Fiore oftewel de Duomo, waarnaast de 84 meter hoge Campanile schittert. Beklim deze marmeren klokkentoren eens voor een schitterend uitzicht op de steenrode daken van de oude stad. Als u in de richting van de rivier de Arno kijkt ziet u een glimp van het Uffizi-museum. In dit voormalige paleis vindt u een rijkdom aan kunstwerken van de Medici, maar ook Michelangelo, Botticelli en 'onze' Rembrandt zijn van de partij.

De wonderschone Chianti-streek

Een van de voordelen van de Fly-drive naar Toscane is natuurlijk dat u kunt gaan en staan waar u wilt.Vooral een excursie naar een van de de wijnboerderijen in de Chianti-streek is een aanrader. Bijvoorbeeld het Castello di Verrazzano zo’n 20 kilometer zuidelijk van Florence. Een prachtige wijnbedrijf met een 14e-eeuws kasteeltje waar u de Italiaanse kneepjes van het wijn maken kunt zien én proeven. Het wijngebied strekt zich uit tussen Florence en Siena. De oude kern van laatstgenoemde stad is nog volledig in zijn middeleeuwse vorm bewaard gebleven. In het centrum ligt het Piazza del Campo, het schelpvormige plein dat meteen het laagste punt van de stad is. Het 'Piazza' is een van de mooiste pleinen van Europa, wat onder andere komt door het aangelegen Palazzo Pubblico. Dit stadhuis kent een bijzonder uiterlijk aangezien de onderzijde gebouwd is van grijs natuursteen en de bovenzijde van rode bakstenen. Terwijl hetexterieur ook opvalt door de sierlijke ornamenten en arcades.

Het miraculeuze plein van Pisa

Wie een rondreis door Toscane maakt hoeft nooit ver te reizen voor een fraai panorama. Het charmante hotel van Kras bevindt zich in de Toscaanse heuvels tussen de wijnranken, in de nabijheid van de 'kleine wereldstad' Pisa. Laat tijdens een autovakantie de kans niet onbenut om Pisa te bezoeken en de klassieke ‘scheve toren-selfie’ te maken. Op het Piazza dei Miracoli van Pisa is deze hellende klokkentoren te bewonderen, maar ook de Dom en de Doopkerk staan op dit plein te schitteren. Langs het stadsplein is bovendien de geheel ommuurde begraafplaats Camposanto te bezoeken. Dit 'heilige veld' wordt dankzij de Romeinse sarcofagen, fresco's van heiligen en marmeren beelden als een van de mooiste ter wereld beschouwd.

Verfijn uw keuze
13 Fly-drives Italië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Land
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort Fly-drive
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Etna Hotel
Etna Hotel
Inclusief huurauto
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Sfeervol historisch pand
  • Geweldig uitzicht op de Etna
  • 4 - 22 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-05-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf453
GK
8,0
erg goed17 beoordelingen
KaartBekijk reis
Hotel I Basiliani
Hotel I Basiliani
Inclusief huurauto
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Ontdek het prachtige Puglia!
  • Midden tussen culturele hotspots
  • 5 - 22 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-05-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf410
GK
8,2
erg goed9 beoordelingen
KaartBekijk reis
8,2
324 beoordelingen Fly-drive Italië door reizigers van Kras