Fly drive Macedonië - Goed verzorgd en voordelig

Van een duik in het Meer van Ohrid tot een bezoek aan Skopje

Ontdek de schatten van Macedonië tijdens een Fly drive van Kras. In het midden van de Balkan wisselen natuur en historische steden elkaar af. Neem de huurauto door de serene natuur van Macedonië waar imponerende bergen, heldere meren en glooiende wijngaarden het landschap kenmerken. Bezoek de Ottomaanse bazaar en het monument voor Moeder Theresa in de hoofdstad Skopje. Of neem in een duik in het heldere Meer van Ohrid.

Ohrid: de ‘Zee van zoet water’

Vier vakantie in Macedonië te midden van schitterende meren, indrukwekkende bergen en grootse bossen met een fly-drive. Aangekomen in het zuidoosten van Europa in het midden van de Balkan begint het avontuur bij Ohrid. In het zuidwesten van Macedonië schittert het Meer van Ohrid, dat ook wel de ‘Zee van zoet water’ genoemd wordt vanwege zijn grootte. Dit meer is een van de oudste en diepste meren van Europa. Met Kras verblijft u vlakbij het centrum van het gelijknamige Ohrid. Vanuit een hotel van Kras staat u zo met uw voeten in het koele water van het heldere meer of in het historische centrum vol de culturele schatten.  Slenter op uw gemak door de stad met allerlei leuke winkeltjes in de smalle straatjes of neem plaats op een van de terrassen aan het meer voor een lekker Vranec wijntje. Ook een klim naar het hoogste punt van Ohrid waar bovenop de heuvel resten van Fort Samuel te vinden zijn is zeker de moeite waard. Naast enkele torens en een deel van de stadsmuren kunt u hier het weidse uitzicht over Ohrid en zijn omgeving bewonderen.

Sightseeing in de hoofdstad van Macedonië

Een absolute aanrader tijdens een Fly drive naar Macedonië is een bezoek aan Skopje, de hoofdstad. Skopje ligt tussen de bergen in het noordwesten van Macedonië. Deze historische stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte afgescheiden door de grote rivier Vardar. In het oude centrum bepalen talloze standbeelden, moskeeën en kerken het decor. Wist u trouwens dat moeder Theresa in Skopje geboren is? In dit stuk van het centrum kunt u een bezoek brengen aan het monument ter nagedachtenis aan haar. Slenter door de smalle straten, over de kleurrijke Ottomaanse bazaar en ontspan bij een van talloze theehuizen. Via een van de stenen bruggen kunt u naar het nieuwe gedeelte van Skopje wandelen waar veel moderne winkels en boetieks te vinden zijn. Er is ruime keus om lekker te dineren voor een fijn prijsje tijdens deze vakantie in Macedonië.

Met de huurauto door Macedonië

Natuurlijk kunt u ook de huurauto instappen om het bergachtige landschap van Macedonië tijdens een Fly drive te verkennen. De kronkelende wegen leiden u door een decor met enorme bergen, dichte bossen en heldere meren. Breng zeker eens een bezoek aan het Nationaal Park van Pelister in het zuiden van Macedonië. Dit enorme park dat is  verkozen tot een van de zeven mooiste natuurparken ter wereld  bestaat uit berken, dennen, waanzinnig uitzichten en indrukwekkende bergen en i. Er zijn talloze wandelroutes uitgezet om een deel van het park te verkennen. In het park van Pelister groeien honderden soorten planten en de natuur is ongerept. Is de afwisseling van cultuur en natuur tijdens een Fly drive Macedonië iets voor u?

Verfijn uw keuze
1 Fly-drive Macedonië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Fly-drive
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
16 beoordelingen Fly-drive Macedonië door reizigers van Kras