Fly-drive Zuid-Afrika - Op ontdekking

Een reis door Moeder Afrika, het thuis van de Big Five

Een reis dwars door Moeder Afrika laat u kennis maken met de gezichten van ‘regenboognatie’ Zuid-Afrika. Ontmoet bijvoorbeeld Pretoria gehuld in een deken van paarsgekleurde bloesem. Of doorkruis tijdens een fly-drive Zuid-Afrika het beroemde Kruger Park waar buffels en zebra’s grazen onder het toeziend oog van leeuwen. Ook een klim naar de bekende reus, de Tafelberg, kan eigenlijk niet ontbreken tijdens een Afrikaanse zonvakantie.

De Jacarandastad Pretoria kleurt paars

Sta oog in oog met de wilde dieren van het bekende Paul Kruger Park, maak kennis met ‘moederstad’ Kaapstad, dwaal over de Afrikaanse markten en ontdek moderne steden. Toch kunt u tijdens een fly-drive Zuid-Afrika vooral niet om de uitbundige natuur heen. De zuidpunt van dit op een na grootste continent op aarde, wordt gesierd door een groot aantal natuurparken, diepe ravijnen, de ruige Kaap en zinderende woestijnen. Verblijft u tijdens de Afrikaanse lente met Kras in hoofdstad Pretoria? Neem dan zeker de fotocamera mee. Maar liefst 70.000 Jacaranda bomen bedekken de stad vanaf oktober onder een deken van paarsgekleurde bloesem. Wandel vooral eens naar de Union Buildings in het noordoosten van Pretoria waar het standbeeld van Nelson Mandela u met open armen ontvangt. Erg indrukwekkend is ook het 275 meter lange Uniegebouw achter het standbeeld waarvan u een adembenemend uitzicht heeft over het centrum van Pretoria. Vlak bij ligt het kloppende hart van Pretoria, het Church Square, waar het standbeeld van Paul Kruger en het Palace of Justice de toefjes slagroom op de Zuid-Afrikaanse melktaart vormen.

De Afrikaanse jungle van het Kruger Park

Met dank aan president Paul Kruger kunt u op avontuur in het beroemdste natuurpark ter wereld, het Kruger Park. Met een huurauto kunt u op het gemakje dit uitgestrekte natuurreservaat in het noordoosten van Afrika doorkruisen dat het thuis vormt van de Big Five. Grote kans dat u tijdens een ontdekkingstocht op een groep machtige olifanten stuit, het wildpark herbergt namelijk de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Terwijl buffels, zebra’s, gnoes en impala’s rustig grazen ziet u, ondanks de goede schutkleur, leeuwen op de loer liggen. Een verrekijker heeft u helemaal niet nodig, de dieren laten zich maar al te ‘graag’ zien tijdens een zonvakantie Zuid-Afrika. In het Kruger Park worden de bomen gedomineerd door brullende apen, luipaarden en vele vogels terwijl robuuste nijlpaarden en krokodillen lekker luieren in de wateren van het park. Te midden van deze ‘Afrikaanse jungle’ kunt u de dag afsluiten met een echte Afrikaanse braai voordat u de ogen sluit in een veilige lodge.

Een klim naar de vriendelijke reus, de Tafelberg

Ondanks dat u misschien al veel van Afrika heeft gezien zal met name Kaapstad oftewel de ‘herberg van de twee oceanen’ een grote indruk maken tijdens een fly-drive Zuid-Afrika. U kunt zich vast geen mooiere locatie voorstellen. Kaapstad heeft een geweldige ligging tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan met de wereldberoemde Tafelberg op de achtergrond. Deze hoofdstad in het zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika vormt de thuisbasis van Victoriaanse huizen, vruchtbare wijngaarden en hippe koffiebars. De overblijfselen uit de tijd van de Nederlandse kolonisatie zullen ervoor zorgen dat u zich snel thuis voelt tijdens een zonvakantie. Natuurlijk kunt u niet om de grote reus en het herkenningspunt van Kaapstad heen, de Tafelberg. Wanneer deze berg niet is gehuld in een wit laken kunt u op een zonnige dag een klim wagen naar de ruim duizend meter hoge top. Wandel bijvoorbeeld de bekende 'highway to the top' genaamd Platteklipt Gorge of stap in de kabelbaan voor een gemakkelijk tochtje naar boven. Zo heeft u het beste uitzicht op enkele blikvangers van Kaapstad zoals het Robben Eiland, lion’s Head, Devils Peak en de zonnige stranden van Campsbay.

6 Fly-drives naar Zuid-Afrika gevonden
Zuid-Afrika
v
Fly-drive
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Soort vakantie
xFly-drivev
Soort Fly-drive
Fly-drive in meerdere accommodaties(6)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(5)
Klantbeoordeling
9 en hoger(1)
8 en hoger(5)
7 en hoger(5)
6 en hoger(5)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(3)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(6)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Sensational South Africa
Fly-drive Sensational South Africa
  • All-in autohuur (€ 0 eigen risico) en vluchten met KLM
  • Tip: bezoek het adembenemende Hluhluwe National Park
  • U heeft de keuze uit middenklasse en comfort hotels
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 28-05-2019
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1499
GK
Fly-drive Spot de Big Five
Fly-drive Spot de Big Five
  • Verblijf in lodges voor die 'Out of Africa' ervaring
  • Incl. vele activiteiten: o.a. bushwalks en jeepsafari's
  • Verken de ongerepte wildparken in het noorden
  • 16 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 27-05-2019
Reisduur 16 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2977
GK
8,4
Beoordeling Fly-drive Zuid-Afrika door reizigers van Kras
Gebaseerd op 52 reviews