Groepsreis Armenië - Inlusief gids, hotels en transfers!

Samen met een deskundige reisleider op ontdekking door Armenië

Armenië, het land van de kerken en het christelijke geloof. Maar het land, gelegen tussen Turkije en de woeste bergen, is veel meer dan dat! Bezoek tijdens een groepsreis Armenië bijvoorbeeld met een deskundige reisleider het Haghpatklooster, of ga naar het grote Sevanmeer. Verken de hoofdstad Jerevan en krijg een kijkje in de cultuur van Armenië, terwijl u uitkijkt over de machtige berg Ararat. Welke hoogtepunten van Armenië gaat u ontdekken?

Het christelijke land Armenië

Het Oost-Europese land Armenië behoort tot een van de eerste christelijke landen ter wereld en het is niet verwonderlijk dat hier talloze kloosters en kerken zijn. Maar ook voor antieke steden, een overweldigende natuur en pure gastvrijheid bent u tijdens een groepsreis Armenië van Kras aan het juiste adres. Zo neemt een enthousiaste en ervaren reisleider u mee naar het 10e-eeuwse Haghpatklooster. Bekijk het kloostercomplex in Byzantijnse stijl, gemixt met Armeense religieuze architectuur en neem de rijk versierde details in u op! Het klooster ligt op een rots in het midden van groene wouden, wat voor prachtige foto’s zorgt! Of gaat u liever naar ‘de blauwe parel van Armenië’, het immense Sevanmeer? Dit kraakheldere zoetwatermeer ligt op 2.000 meter boven zeeniveau, omringd door verschillende dorpjes. U ontdekt onder andere Noraduz, waar u de grootste begraafplaats met ruim 900 ‘khachkars’ vindt. Een spectaculair decor, mede door het uitzicht over het naastgelegen meer!

Ontdek de schoonheid van de Armeense hoofdstad

Mooi in een dal, met op de achtergrond de machtige berg Ararat, ligt de hoofdstad Jerevan. De reisleider laat u kennismaken met de stad, door naar het Plein van de Republiek te gaan. Het stadsplein, omringd door statige gebouwen, is de ontmoetingsplaats voor de lokale inwoners van Armenië en het is hier dus gezellig druk. Tip van Kras: kom in de avond zeker nog eens terug naar het plein. De fonteinen zijn dan prachtig verlicht! Wilt u even bijkomen in het hotel, of bewondert u de stenen trappen van de Cascade in het centrum? De trappen zijn op een heuvel gebouwd, omringd door moderne kunst, tuinen en fonteinen. Eenmaal boven op de trap kijkt u uit over de oude houten huizen en de kronkelende straatjes van Jerevan, maar ook over de Ararat! Struint u daarna nog door de karakteristieke stad, of strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes voor een ‘byorek’: pasteitjes gevuld met spinazie of kaas? Een voordelige groepsreis Armenië belooft een bijzondere ervaring te worden!

2 vakanties naar Armenië gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xArmeniëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(2)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Luchthaven
Amsterdam(2)
Vertrekperiode
Mei 2019(2)
Juni 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(2)
Oktober 2019(1)
Reisduur
10-14 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Geen beoordeling(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Single Reis Georgië en Armenië
Single Reis Georgië en Armenië
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Lokale wijnen proeven
  • Culturele & historische verrassing
  • 11 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-05-2019
Reisduur 11 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1479
IG
8,2
Beoordeling Groepsreizen Armenië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 93 reviews