Groepsreis Colombia - Inclusief transfers en hotels!

Van de historie in Bogotá tot het kleurrijke Cartagena

Zin om op een Zuid-Amerikaans avontuur te gaan? Boek dan een groepsreis door het bergachtige Colombia en maak een rondreis vol natuur en cultuur. Ontdek de historische kant van Bogotá en loop door een ondergrondse zoutkathedraal in Zipaquirá. Sta in het ruige landschap van de Tatacoa-woestijn en bezoek de ooit zo beruchte stad Medellín. Of kom tot rust aan de Caribische Zee op de paradijselijke Rosario-eilanden.

Excursie door historisch Bogotá

Een groepsrondreis door het Zuid-Amerikaanse Colombia start als u vanuit het vliegtuig hoofdstad Bogotá ziet liggen. Vanuit de lucht is goed zichtbaar hoe deze Colombiaanse miljoenenstad omringd wordt door het Andesgebergte. Nadat de koffers zijn uitgepakt in een comfortabel hotel van Kras is het tijd om Bogotá van dicht bij te zien. Tijdens een stadswandeling door de historische wijk La Candelaria komt u uit op het grote plein Plaza de Bolívar. Langs dit plein vindt u het neoklassieke Liévano-paleis waar nu het stadhuis in gevestigd is. Even verderop staat de in 1823 voltooide kathedraal Primada de Bogotá. De grote omvang en dubbele spitse torens trekken altijd veel aandacht. Tijdens een groepsreis Colombia bezoekt u nog een bijzondere kathedraal als u Zipaquirá bereikt. Deze bevindt zich ondergronds in een oude zoutmijn en wordt daarom de zoutkathedraal genoemd. Het is een bijzondere ervaring om door de in rots uitgehouwen zalen te lopen die belicht worden in diverse kleuren.

Ontdek unieke natuurparken in Colombia

Een groepsreis Colombia krijgt een mythisch tintje als u aan de oevers van Laguna de Guatavita staat. Bij dit bergmeer vlakbij Bogotá is het verhaal van de veel gezochte, maar nooit gevonden goudschatten van El Dorado ontstaan. De volgende bezienswaardigheid van een rondreis door Colombia is de woestijn van Tatacoa. De grillige rode en grijze rotsformaties, afgewisseld met hoge cactussen, vormen een bijzonder landschap. Opvallend detail tijdens de excursie is de enorme stilte die in dit gebied heerst. De ruige woestijnnatuur wordt ingeruild voor een groene vallei zodra u met een jeep door Cocora National Park rijdt. Vanwege de hoge ligging in de Andesbergen en het vochtige klimaat staat dit natuurreservaat bekend als een tropisch nevelwoud. Daarnaast is het de habitat van de hoogste waspalmbomen ter wereld. Ze kunnen tot wel 60 meter boven iedereen uitrijzen!

Colombiaanse steden met een verhaal

Medellín, de voormalige thuisstad van Pablo Escobar staat ook op het programma van een groepsreis Colombia. Hier wisselen moderne nieuwbouw en koloniale wijken elkaar af. Een niet te missen bezienswaardigheid is het Museo de Antioquía. Naast inheemse keramiek- en goudwerken zijn er in dit museum schilderijen van Botero te bewonderen. Van deze Colombiaanse kunstenaar zijn ook 23 sculpturen te vinden op het naastgelegen, naar hem vernoemde plein. Bijkomen van een rondreis door Colombia doet u aan de Caribische Zee in de havenstad Cartagena. Ooit was dit een belangrijke uitvalsbasis voor Spaanse ontdekkingsreizigers. Sporen uit die tijd zijn nog zichtbaar. Zo had het fort San Felipe de Barajas de belangrijke functie om piratenaanvallen af te slaan. En werd het Palacio de la Inquisición in het met kleurige huizen volstaande oude centrum gebruikt door de Spaanse inquisitie.  Maak vanuit Cartagena ook een dagtrip naar de nabijgelegen Rosario-eilanden. Daar kunt u in Caribische sferen genieten nagenieten van een groepsrondreis door Colombia!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Colombia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
45 beoordelingen Groepsreizen Colombia door reizigers van Kras