Groepsreizen Israël - Beleef een culturele rondreis

Van de cultuur in Jeruzalem tot drijven in de Dode Zee

Tijdens een van de groepsreizen Israël stapt u een land binnen vol historische en heilige monumenten. Treed in de stad Nazareth in de voetsporen van Jezus en bewonder de plek waar hij over water zou hebben gelopen: het meer van Galilea. Ook in de hoofdstad Jeruzalem wachten tijdens de rondreis indrukwekkende taferelen. Op de Tempelberg kunt u de joden en moslims zien bidden bij de Klaagmuur en de rotskoepel moskee. Bijkomen doet u al drijvend in de Dode Zee.

Reis door de historie in Nazareth

In Israël komen eeuwenoude en Bijbelse verhalen tot leven bij de vele religieuze bezienswaardigheden. Dit land in het Midden-Oosten is dan ook een paradijs op aarde voor cultuurliefhebbers. Tijdens een groepsreis Israël kunt u dit land per bus verkennen. Zo treedt u in de noordelijk gelegen stad Nazareth in de voetsporen van Jezus. Hij zou in deze stad opgegroeid zijn. Zijn geboorte-aankondiging is afgebeeld op de gevel van de 'Kerk van de Aankondiging'. Deze basiliek in Nazareth is erg indrukwekkend vanwege de koperen koepel met op de top een lantaarn. Zet vanuit Nazareth ook eens koers naar het meer van Tiberias, dat ook wel het meer van Galilea wordt genoemd. Volgens het verhaal is dit de plek waar Jezus over water liep. U kunt tijdens een boottocht over dit historische wateroppervlak uitkijken op de omringende bergen van de Golan Hoogvlakte.

Bijzondere bezienswaardigheden in Jeruzalem

Nog zo'n heilige plek in Israël is de centraal gelegen hoofdstad Jeruzalem. In ieder geval voor zowel de moslims als de christenen en joden. Deze drie religies komen samen in het gebied rondom de Tempelberg. Tijdens een van de groepsreizen Israël kunt u bij de Tempelberg fascinerende taferelen bekijken. Zo kunt u bij de Klaagmuur de joden mét keppeltjes de muur zien aanbidden. Iets verderop kunt u bij de rotskoepel-moskee de moslims gebeden horen zingen. De moskee is erg indrukwekkend vanwege het gouden dak. Bezoek in Jeruzalem ook eens De Heilige Grafkerk waar Jezus begraven zou liggen. In dit bedevaartsoord voor de christenen bevinden zich indrukwekkende arcades, marmeren pilaren en het Aedicula tempeltje. 

Blijven drijven in de Dode Zee

Bijkomen van alle indrukken tijdens een van de groepsreizen Israël kunt u doen aan de oevers van de Dode Zee. Dit binnenmeer vormt de scheidingslijn tussen Israël en Jordanië en staat vooral bekend om zijn hoge zoutgehalte. Tijdens het badderen in het diepblauwe water zult u dan ook blijven drijven zonder dat u daar moeite voor hoeft te doen. Naast de Dode Zee ligt ook het natuurpark Ein Gedi. Indrukwekkende rotsformaties, grotten, watervallen en bronnen vormen hier het decor. U kunt door het park wandelen en in de verte de watervallen van de rotsen horen kletteren. Neem ook gerust een verfrissende duik in een van de waterpoelen die tussen de imposante rotsen verscholen liggen.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Israël
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
639 beoordelingen Groepsreizen Israël door reizigers van Kras