Groepsreizen Jordanië - Rondreis door een Arabisch sprookje

Van de ruïnestad Petra tot de kleurrijke Wadi Rum-woestijn

Stap tijdens een van de groepsreizen Jordanië het filmdecor van Lawrence of Arabia binnen en waan u in een Arabisch sprookjesboek. Jordanië is een land in het hart van het Midden-Oosten dat bekend staat om zijn indrukwekkende tempels en woestijnlandschappen. Tijdens een rondreis Jordanië kunt u in de stad Petra de uitgehakte tempels en tombes bewonderen. En in de oranjekleurige Wadi Rum woestijn overnacht u in een bedoeïenen tentenkamp.

Excursie naar wereldwonder Petra

Kleurrijke woestijnlandschappen en schitterende tempels geven u tijdens een groepsreis Jordanië het gevoel geven dat u in een Arabisch sprookje terecht bent gekomen. Reis af naar dit land in het hart van het Midden-Oosten en breng een bezoek aan de mysterieuze stad Petra. Deze stad is volledig uitgehakt uit rood-roze rotspartijen en wordt gezien als een van de zeven wereldwonderen. Tijdens een rondreis Jordanië kunt u de tempels, tombes en huizen die de Nabateeërs in de klassieke oudheid hebben uitgehouwen bewonderen. Vooral Al Kazneh-schatkamer is wereldberoemd vanwege de pilaren en de urn die in de gevel staat. Vanuit deze tempel kunt u door de Siq kloof wandelen en in het roze zandsteen de eeuwenoude inscripties bewonderen.

Overnachten in de Wadi Rum woestijn

Een ander kleurrijke ‘zanddecor’ ontdekt u in de Wadi Rum-woestijn, dat dankzij de oranje kleur eens van de meest bijzondere woestijnen ter wereld is. U kunt tijdens de groepsreizen door Jordanië van Kras met een jeep door Wadi Rum rijden. Bewonder de puntige rotsformaties en golvende zandheuvels die het landschap bepalen. Of aanschouw de kamelen die hier langzaam door de woestijn trekken. Overigens kunt u tijdens de rondreis door Jordanië ook kennis maken met de bedoeïenen die in Wadi Rum in tentenkampen leven. Tijdens de reis zult u overnachten in zo'n bedoeïenen tentenkamp met uitzicht op de schitterende sterrenhemel.

Drijven in de Dode Zee

Heeft u altijd al eens willen drijven in de Dode Zee die in het westen van het land ligt? Tijdens een groepsreis Jordanië is dit mogelijk! De reis brengt u onder andere over de 'Dead Sea Highway' die aan de gelijknamige  Dode Zee  ligt. Onderweg wordt natuurlijk een tussenstop gemaakt, waardoor u een ‘duik’ kunt nemen in dit bijzondere zeewater met een zoutgehalte van 27 procent. Dobberend in de Dode Zee kunt u uitkijken op de schuimkoppen van zout, de palmbomen en de roodkleurige heuvels die dit meer in Jordanië versieren. Vervolgens kunt u helemaal bijkomen van dit avontuur in het comfortabele hotel in de nabijgelegen stad Madaba.

4 vakanties naar Jordanië gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(4)
Land
xJordaniëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(4)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(4)
Inclusief vlucht(4)
Luchthaven
Amsterdam(4)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(2)
10-14 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Accommodatie Type
Hotel(4)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,0
Beoordeling Groepsreizen Jordanië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 362 reviews