Groepsreizen Marokko - Magische reis in Noord-Afrika

Van de Koningsstad Fès tot de sprookjesachtige Sahara

Als u bij Kras een van de groepsreizen Marokko maakt stapt u een sprookjesdecor van duizend-en-één-nacht binnen. Vooral de Arabische bouwwerken en kronkelige straatjes van de medina in een van de Koningssteden zijn erg geliefd onder cultuurliefhebbers. U kunt er ook voor kiezen de gouden zandduinen van de Sahara te verkennen op de rug van een kameel. Of zet koers naar het vissersplaatsje Essaouira en kijk vanaf de ‘Skala de Ville’ stadswallen uit over de Atlantische Oceaan.

1001-nacht in de Koningssteden van Marokko

Denkt u bij Marokko al snel aan sprookjesachtige steden, Arabische bouwwerken en de zandduinen van de Sahara? Als u bij Kras een van de groepsreizen Marokko boekt kunt u al deze hoogtepunten van dit land in het noorden van Afrika bekijken. Kies bijvoorbeeld voor een rondreis langs alle Koningssteden en beleef een sprookjesachtig vakantiegevoel. Marrakech en Casablanca zijn wereldberoemd, maar de oudste Koningsstad van Marokko is het noordelijke Fès. In het historische Arabische stadsdeel Fès el Bali ligt de medina, waar de fontein van Nejjarini versierd is met kleurrijke mozaïeken. Deze wijk betreedt u overigens via de Bab Bou Jeloud, de boogvormige stadspoort die bedekt is met Moorse tegeltjes.

Met een kameel door de Sahara

Altijd al eens op een kameel de woestijnachtige duinen van Marokko willen bekijken? Tijdens een groepsreis Marokko kan een bezoek aan de zandduinen van de Sahara niet ontbreken. Een van de meest bekende plekken is de karavaanstad Zagora. Deze 'Poort naar de Woestijn' staat bekend om het ‘Tombouctou 52 jours’ bord. Op dit bord wordt uitgelegd dat het 52 dagen duurde om per kameel van Zagora naar Timboektoe te reizen. Rondom de stad liggen tientallen oases en ontelbare palmbomen die indrukwekkend afsteken tegen de oranje gloed van de zandduinen bij M'Hamid. Onderweg kunt u even pauzeren, een tapijt neerleggen en onder leiding van de lokale gids Marokkaanse thee leren zetten. Zo combineert u de traditionele cultuur met de wonderschone natuur tijdens deze vakantie naar Marokko!

Het pittoreske vissersplaatsje Essaouira

Aan de westkust van Marokko ligt het schilderachtige vissersplaatsje Essaouira die u tijdens een rondreis door Marokko kunt bewonderen. Essaouira laat zich vooral kenmerken door de Skala de Ville stadswallen en de blauwe vissersboten die in de Port d’Essaouira dobberen. Tijdens een dagtrip in Essaouira kunt u over de zandstenen stadsmuren wandelen en uitkijken over het fel blauwe water van de Atlantische Oceaan. Het contrast met de hagelwitte huisjes langs de kade zorgt ongetwijfeld voor fraaie vakantiekiekjes. Struin ook gerust door de haven waar u met eigen ogen kunt zien hoe netten geboet worden. In de namiddag zorgen de vissersbootjes de terugkeren met de vangst van de dag ook voor veel spektakel. Verse vis koopt u hier dan ook rechtstreeks van de boot.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Marokko
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Highlights van Marokko
Rondreis Highlights van Marokko
  • Bewonder de Koningssteden en het Atlasgebergte
  • Mooie en indrukwekkende tocht over Tizi-n-Tichka pas
  • Vrije dagen in de bruisende badplaats Essaouira
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-11-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf689
IG
7,9
1272 beoordelingen Groepsreizen Marokko door reizigers van Kras