Oefent de eeuwenoude wereld van het Midden-Oosten een onweerstaanbare aantrekkingskracht op u uit? Ga dan voor een groepsreis Midden-Oosten en maak een rondreis langs de mooiste bezienswaardigheden. Treed in de voetsporen van Jezus in Jeruzalem. Bezoek de rotswoningen van wereldwonder Petra. Of beklim de hoogste wolkenkrabber ter wereld in Dubai en slaap in een woestijnkamp in Oman. Welk Oosters sprookje beleeft u straks?

Rondreis vol Bijbelse geschiedenis

Er zijn weinig vakanties met zoveel mystieke bezienswaardigheden als een groepsreis Midden-Oosten. Alleen de stad Jeruzalem is al een reden om de koffers te pakken. Deze ‘heilige stad’ in Israël ademt een en al historie. Een stadsexcursie leidt u langs alle hoogtepunten, zoals de Klaagmuur. Deze uit stenen blokken bestaande muur is het enige overblijfsel van de verwoeste Joodse tempel. Een andere bezienswaardigheid met veel religieuze waarde is de Heilige Grafkerk. Dit in Byzantijnse stijl gebouwde heiligdom staat op de plek waar Jezus zowel gekruisigd als begraven zou zijn. Maar het is ook mogelijk om een heus wereldwonder te ontdekken tijdens een groepsreis Midden-Oosten. Ga dan samen met een deskundige gids naar Petra, gelegen in het Israëlische buurland Jordanië. Deze stad uit de klassieke oudheid is helemaal uitgehouwen in roodstenen rotsen. Grote blikvanger is een kolossale tempel in Griekse stijl die vanuit een bergwand boven iedereen uitrijst.

Beleef de veelzijdigheid van het Midden-Oosten

Naast historische bezienswaardigheden kent een groepsreis Midden-Oosten ook een futuristische kant. Zo kunt u naar Dubai vliegen in de aan de Perzische Golf gelegen Verenigde Arabische Emiraten. Deze metropool is wereldberoemd vanwege de 828 meter hoge  wolkenkrabber Burj Khalifa. Zodra u bovenin op het observatieplatform staat, kunt u zeggen dat u het hoogste gebouw ter wereld hebt bezocht! Geniet van het weidse uitzicht op kunstmatig aangelegde eilanden langs de kust. Na Dubai reist u verder naar hoofdstad Abu Dhabi. Hier kunt zich vergapen aan de witte Sheikh Zayed-moskee. Dit grote heiligdom met zijn talloze koepels en slanke minaretten lijkt zo uit een sprookje te komen.
Uitrusten van een excursie Abu Dhabi kan in een 4 sterren hotel van Kras in Al Ain. Deze stad ligt vlak bij Oman, een land dat ook op het programma staat van een rondreis door het Midden-Oosten. U treft er oude forten, authentieke bazaars en de roodgele zandduinen van de Wahiba Sands. In deze uitgestrekte woestijn brengt u zelfs een nacht door in een kamp van Kras. Een verblijf in dit ruige landschap met zijn heldere sterrenhemel zal een ervaring zijn om nooit meer te vergeten!

Verfijn uw keuze
10 vakanties Midden-Oosten
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.