Groepsreizen Noorwegen - Met een groep door Noorwegen

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Noorwegen

Schilderachtige fjorden, gletsjers en kleurrijke vissersdorpjes wachten om ontdekt te worden tijdens een groepsreis Noorwegen. Dit land in Scandinavië is dankzij de fotogenieke plekken van Moeder Natuur een paradijs voor natuurliefhebbers. Zo kunt u een fjordentour maken en bij het Hardangerfjord het blauwe ijs van de Folgefonnagletsjer bewonderen. Of maak per bus een excursie naar de Noordkaap en aanschouw hier de middernachtzon.

Excursie langs de fjorden van Noorwegen

Tijdens een groepsreis Noorwegen maakt u kennis met de prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en schilderachtige dorpjes in dit Scandinavische land. Zo kunt u onder leiding van een Nederlandstalige buschauffeur een fjordtour maken. Vooral het Hardangerfjord zal het goed doen op de foto's in uw vakantiealbum. Dit fjord ligt aan de voet van de Folgefonna-gletsjer en laat zich kenmerken door diepblauw water, besneeuwde bergtoppen en traditionele vissersdorpjes. Maak onder leiding van een gids eens een wandeling over het blauwe gletsjerijs. Of trek er tijdens deze rondreis zelf op uit en wandel naar de Låtefossen-waterval die tussen de beboste bergen naar beneden stroomt. Misschien komt u onderweg wel locals tegen die in de traditionele 'Hardangerbunad' klederdracht rondlopen.

Uitkijken vanaf de Noordkaap

Indrukwekkende uitzichten treft u ook aan op de Noordkaap. Dit meest noordelijke puntje van Europa kunt u tijdens een groepsreis Noorwegen bezoeken. De Noordkaap laat zich vooral kenmerken door een 300 meter hoog rotsplateau dat een panoramisch uitzicht biedt op de Arctische Oceaan. In de zomermaanden kunt u hier ook naar de middernachtzon kijken. Tijdens dit natuurfenomeen vindt de zonsondergang en de zonsopgang op hetzelfde moment plaats en wordt de Noordkaap belicht met een geel-oranje gloed. Die plaatjes zullen het zeker goed doen in het fotoalbum. Met een beetje mazzel spot u vanaf het plateau walvissen, orka's of papegaaiduikers.

Historische bezienswaardigheden in Oslo

Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Oslo niet ontbreken tijdens een van de groepsreizen Noorwegen. In deze historische stad heeft u tijdens de groepsreis veel vrije tijd en kunt u zelf bepalen wat u wilt zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal van Oslo die met stenen afkomstig uit Nederland is gebouwd. Vooral de binnenkant is vanwege de glas-in-lood ramen en het zilveren kunstwerk 'Het Laatste Avondmaal' erg indrukwekkend en kleurrijk. Of keer tijdens een bezoek aan Oslo terug in de tijd van de Vikingen en bekijk hun schepen en wapens in het Vikingskipshuset op het schiereiland Bygdøy. Op dit schiereiland liggen ook vele strandjes aan het Inner Oslofjord. De perfecte plek om bij te komen van de rondreis door Noorwegen. 

8 vakanties naar Noorwegen gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(8)
Land
xNoorwegenv
SAlle landen
Streek
Soort vakantie
Rondreis(8)
Busreis(6)
Vervoersoort
Bus(8)
Inclusief vlucht(2)
Luchthaven
Amsterdam(2)
Vertrekperiode
Mei 2019(4)
Juni 2019(5)
Juli 2019(6)
Augustus 2019(4)
September 2019(4)
Oktober 2019(2)
Reisduur
6-9 dagen(2)
10-14 dagen(3)
15-22 dagen(3)
Klantbeoordeling
9 en hoger(1)
8 en hoger(7)
7 en hoger(8)
6 en hoger(8)
Accommodatie Type
Hotel(6)
Ferry(2)
Budget p.p.
€ 600 - € 799(1)
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(7)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,7
Beoordeling Groepsreizen Noorwegen door reizigers van Kras
Gebaseerd op 1062 reviews