Groepsreizen Schotland - Reis per groep door Schotland

De beste groepsreizen door het schitterende Schotse landschap

Dankzij de adembenemende landschappen, de mythes en legendes én de culturele tradities spreekt Schotland bij velen tot de verbeelding. Tijdens een groepsreis Schotland maakt u per bus een rondreis door dit onvergetelijke land. Speur bij het wereldberoemde Loch Ness naar Nessie, proef in Edinburgh van whisky en leer in Glasgow doedelzak spelen in een kilt. En met de Jacobite Steam Train ontdekt u de groene heuvels van de Schotse Hooglanden.

De mythes en legendes van Loch Ness

In het Schotland van de doedelzak en whisky draait het om sprookjesachtige steden, mythes en adembenemende landschappen van de Schotse Hooglanden. Dit land in het noorden van Groot-Brittannië laat zich dan ook goed lenen voor een rondreis per bus. Zo zult u tijdens een groepsreis Schotland natuurlijk een bezoek brengen aan Loch Ness. Volgens de legende houdt het monster 'Nessie' zich verborgen in het donkerblauwe water. Toch staat dit meer in het noorden van Schotland ook bekend om de groene heuvels en kastelen die langs de oever te vinden zijn. Al varend over Loch Ness is er dan ook genoeg te ontdekken.

Whisky, kilt en doedelzak in de Schotse steden

In de steden Edinburgh en Glasgow geeft u een cultureel tintje aan de groepsreis Schotland. Vooral Edinburgh wordt dankzij de smalle straatjes, geplaveide straatjes en het middeleeuwse Edinburgh Castle als een sfeervolle stad gezien. Bijkomen van een stadswandeling door Edinburgh doet u in een van de pubs in 'Old Town'. Hier kunt u niet om een typisch Schotse specialiteit heen: whisky. Wilt u meer weten over die andere lokale traditie: de doedelzak? Dan is een bezoek aan het National Piping Centre in Glasgow een must. In dit museum kunt u zelfs heuse doedelzak concerten bijwonen. Of trek zelf een kilt aan en oefen op dit beroemde, luidruchtige blaasinstrument.

Reis door de Schotse Hooglanden

Vanwege de groene bergen, uitgestrekte weilanden en stromende beekjes spreken de Schotse Hooglanden bij velen tot de verbeelding. Deze streek doet het dan ook goed op het witte doek dankzij films als Braveheart en Harry Potter. Een van de mooiste én meest bekende plekken van de Schotse Hooglanden is de treinroute tussen Fort William en Mallaig. De Jacobite Steam Train die hier rijdt deed dienst als de 'Zweinstein Express' in de Harry Potter films. Vooral het imposante viaduct bij het dorpje Glenfinnan is wereldberoemd. Tijdens een groepsreis Schotland kunt u de bus inruilen voor de trein en deze route zelf volgen. Het uitzicht op de groene heuvels is onvergetelijk.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Schotland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
145 beoordelingen Groepsreizen Schotland door reizigers van Kras