Groepsreis Senegal - Avontuurlijke reis door Senegal!

Sta oog in oog met wilde dieren tijdens een onvergetelijke groepsreis Senegal

Alle hoogtepunten van West-Afrika in één vakantie? Het kan als u kiest voor een groepsreis Senegal. Kom de kleurrijke diversiteit van dit zonnige tropenland ontdekken en laat u meenemen door een lokale gids langs de architectonische parels van Dakar. Sta op het eiland Joal-Fadiouth dat helemaal uit schelpen bestaat. Vaar tussen exotische flamingo’s in Djoudj National Park en bewonder zebra’s en giraffen op safari in Bandia Reserve.

Dakar: de wonderlijke hoofdstad van Senegal

De Senegalese hoofdstad Dakar vormt het ideale startpunt van een geweldige groepsreis door Senegal. In deze aan de kust van de Atlantische Oceaan gelegen metropool schittert een unieke mix aan architectuur in de tropische zon. Zo herinnert het victoriaanse gebouw van de marktplaats Kermel aan koloniale invloeden. De witte kathedraal Notre Dame des Victoires zal u vooral verrassen met zijn strak modernistische art deco-stijl. En het presidentieel paleis is een hoogtepunt als u houdt van statige gebouwen in neoklassieke stijl. Andere bezienswaardigheden van Dakar liggen vlak voor de kust op eiland Île de Gorée. Hier zal de gids u langs een goed bewaard slavenhuis leiden dat altijd voor een indrukwekkend moment zorgt. Tijdens een rondreis Senegal zult u ook nog op een ander bijzonder eiland staan. Het schelpeneiland van Joal-Fadiouth staat namelijk ook op het programma. De bodem bestaat daar uit een en al schelp en zelfs de huizen zijn gedecoreerd met schelpen.

De bonte Afrikaanse flora en fauna

Aan exotische natuur is geen gebrek tijdens een groepsreis Senegal. Zo zult u aan de oevers van Pink Lake staan dat bij de juiste lichtval een roze kleur heeft. Vanwege het zeer hoge zoutgehalte kunt u zelfs ontspannen drijven in dit meer. Ook doet u tijdens de rondreis het Djoudj National Park aan waar u langs kleurige flamingo’s, pelikanen en lepelaars vaart. Deze vogelpracht wordt vanuit Saint Louis bezocht, een traditioneel vissersdorp in Noord-Senegal dat gesticht werd door Franse kolonisten. U overnacht daar in een hotel van Kras in het oude kleurrijke centrum dat met paard en wagen uitgebreid verkend zal worden. Na Saint Louis en Djoudj kunt u zich opmaken voor een avontuurlijke trucksafari door Bandia Reserve. Dit vol struikgewas en immense baobabbomen staande reservaat is het habitat van zebra’s, giraffen, witte neushoorns en talloze apen. Zin om ook te overnachten in een natuurpark? Boek dan een groepsreis Senegal die ook door buurland Gambia gaat. De route daarvan gaat via Niokolo Koba National Park waar een eenvoudig kamp staat. Slapengaan met Afrikaanse junglegeluiden op de achtergrond is een ervaring die u vast nog eens wilt meemaken!

Verfijn uw keuze
6 vakanties Senegal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
161 beoordelingen Groepsreizen Senegal door reizigers van Kras