Groepsreis Suriname - Complete reis door Suriname!

Van Paramaribo, historische hoogtepunten, oude plantages tot een ongerepte natuur

Wilt u kennismaken met het tropische Suriname dat een Nederlands tintje kent? Tijdens een groepsreis Suriname dwaalt u onder andere door de 'houten hoofdstad' Paramaribo en duikt u de geschiedenis in van het Commewijne district. Vaar ook met een korjaal door de moerasachtige wateren van Bigi Pan. Dit alles zonder stress, want wat ze in Suriname niet kennen is de Nederlandse haast; 'No spang'!

Paramaribo: de houten hoofdstad van Suriname

Aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt het tropische Suriname. Ongerepte natuur, interessante geschiedenis en culturele bezienswaardigheden, Suriname heeft het allemaal! Ondanks dat het vanuit Nederland ongeveer 9 uur vliegen is naar Suriname, kent het land Nederlandse invloeden. Tijdens een groepsreis Suriname zult u deze als eerste bespeuren in Paramaribo. Zo zijn de straatnamen in het historische centrum van de hoofdstad typisch Nederlands zoals Gravenstraat en Heerenstraat. Wat meteen opvalt, is dat de meeste gebouwen van hout zijn gemaakt. Een van de weinige stenen gebouwen is Fort Zeelandia, een statig verdedigingsbouwwerk, gelegen aan de westoever van de Surinamerivier. Hier begon de handelskolonie die uitgroeide tot het Paramaribo van vandaag. Nabij het fort vindt u het groene Onafhankelijkheidsplein waaraan het Presidentieel Paleis ligt met zijn weelderige Palmentuin. Hier kunt u fijn wandelen onder de hoge koningspalmen of bekijk het leven in Paramaribo van een van de bankjes. Ook vindt u aan het plein de Sint Petrus en Pauluskathedraal. Deze gele kathedraal is geheel opgetrokken uit, u raadt het al, hout!

Duik in de geschiedenis van Commewijne

Direct ten oosten van Paramaribo duikt u tijdens een groepsreis Suriname de geschiedenis in. In het groene Commewijne district zijn er een tal van overblijfselen van oude suiker-, koffie- en tabaksplantages te vinden. Een van de oudste plantages uit de Surinaamse geschiedenis is Peperpot. Al in de 17e eeuw werd hier cacao en koffie verbouwd en geen peper zoals de naam doet vermoeden. Deze plantages moesten beschermd worden tegen de Engelsen en Fransen, wat de taak van Fort Nieuw Amsterdam was. Tijdens een rondreis Suriname bezoekt u dit openluchtmuseum aan de Suriname- en Commewijnerivier. In het omliggende parklandschap kijkt u uw ogen uit. Hier worden plantages afgewisseld door stranden, moerassen en mangrovebossen waar u misschien wel een doodshoofdaapje of reuzenhagedis spot! In het Commewijne district brengt u de nacht door in het unieke hotel van Kras: een gerestaureerd plantagehotel.

Met een Korjaal Bigi Pan verkennen

Heeft u, na de prachtige omgeving van Commewijne, nog meer behoefte om de natuur in te duiken? Rondom het 'grote meer' Bigi Pan kijkt u de ogen uit. Gelegen aan de westkust van Suriname, heeft dit moerasgebied een oppervlakte van maar liefst 68.000 hectare. Met een Korjaal kunt u door het reservaat varen dat onder invloed staat van eb en vloed. Houd uw camera gereed want misschien loert er een kaaiman in de zowel zoete als zoute wateren! Her en der steken afgestorven bomen boven het water uit waarop misschien wel een reiger rust. Naast roofvogels, steltlopers en spechten komt u met een beetje geluk ook nog de oranjerode Ibissen tegen. Wilt u na een avontuurlijke groepsreis door Suriname nog heerlijk relaxen op Curaçao? Dat kan! Kies voor de unieke combinatiereis waarbij u meerdere dagen kunt genieten van een ontspannen strandleven op  Curaçao. 


5 vakanties naar Suriname gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Zuid Amerika(5)
Land
xSurinamev
SAlle landen
Soort vakantie
Rondreis(5)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(5)
Inclusief vlucht(5)
Luchthaven
Amsterdam(5)
Vertrekperiode
Binnen 1 maand(1)
Januari 2019(1)
Februari 2019(2)
Maart 2019(2)
April 2019(3)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(5)
Augustus 2019(3)
Binnen 1 maand(1)
Januari 2019(1)
Februari 2019(2)
Maart 2019(2)
April 2019(3)
Mei 2019(2)
Juni 2019(2)
Juli 2019(5)
Augustus 2019(3)
September 2019(4)
Oktober 2019(3)
Reisduur
6-9 dagen(1)
15-22 dagen(5)
Klantbeoordeling
8 en hoger(3)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Geen beoordeling(2)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(5)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Kleurrijk Suriname
Single Reis Kleurrijk Suriname
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Onvergetelijke jungle ervaring in Bergendal
  • Kleurrijk, cultureel en bomvol natuur
  • 16 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-10-2019
Reisduur 16 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2209
IG
Rondreis De natuurpracht van de drie Guyana's
Rondreis De natuurpracht van de drie Guyana's
  • Unieke en afwisselende route door drie landen
  • Bewonder de indrukwekkende Kaieteur Falls
  • Catamarantocht naar eilandengroep Iles du Salut
  • 16 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 15-04-2019
Reisduur 16 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2912
IG
8,2
Beoordeling Groepsreizen Suriname door reizigers van Kras
Gebaseerd op 96 reviews