Groepsreis Tibet - Reis naar 'het dak van de wereld'

Het land van kleurrijke kloostercomplexen en letterlijke 'hoogtepunten'

Wapperende gebedsvlaggen, prachtige kloostercomplexen en ruige landschappen; een groepsreis Tibet met Kras is een onvergetelijke ervaring! De spirituele regio van China wordt ook wel het land van de Dalai Lama genoemd. Bewonder het Potala Paleis en zie hoe pelgrims knielen tijdens hun reis naar de Jokhang Tempel. Stijg met Kras naar grote hoogtes op de Karola-gletsjer en aanschouw de bovenaardse schoonheid van het Yamdrok-meer.

Tibet: het land van de Dalai Lama

Ingeklemd tussen de twee oude beschavingen China en India ligt 'het dak van de wereld': Tibet. Hier grazen jak-runderen op kale hoogvlakten en wapperen de gebedsvlaggetjes bij de boeddhistische kloosters. Nadat u in het 4 sterren hotel van Kras in Lhasa aan de ijle lucht gewend bent geraakt, is het tijd om het land van de Dalai Lama te ontdekken. Tijdens een groepsreis Tibet bezoekt u het Potala Paleis, de winterresidentie van de Dalai Lama. Gelegen hoog op de Marpo Ri Berg, springt het witte heiligdom in het oog. Vanaf hier hebt u een prachtig uitzicht over de hoofdstad Lhasa en in de verte het Himalaya-gebergte. Een bezoek aan de Jokhang Tempel mag zeker niet aan een reis door Tibet ontbreken. Pelgrims en monniken uit het hele land reizen te voet naar deze belangrijkste boeddhistische tempel van Lhasa. Onderweg knielen zij devoot om de paar meter: een onvergetelijk aanzicht tijdens een groepsrondreis Tibet!

Een spirituele reis door Tibet

Tibet wordt niet voor niets 'het dak van de wereld' genoemd. In deze Chinese regio ligt de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest. Tijdens een groepsreis Tibet stijgt u met Kras dan ook naar grote hoogtes. Op de Karola-gletsjer bereikt u het letterlijke hoogtepunt van de groepsrondreis. Op 5.060 meter hoog glinsteren de besneeuwde bergtoppen en siert het iconische witte tempeltje de top van de pas. Dat het landschap onderdeel is van de spirituele ervaring, bewijst een bezoek aan het Yamdrok-meer. Op een hoogte van ruim 4.400 meter is dit het hoogst gelegen zoetwatermeer van de wereld. Voor de Tibetanen is dit een waar pelgrimsoord en onderdeel van de 4 heilige meren van Tibet. Na een groepsreis Tibet met Kras kunt u zich dit waarschijnlijk goed voorstellen. De schoonheid van dit blauwer dan blauw bergmeer, omgeven door een magisch berglandschap, is haast bovenaards.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Tibet
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis China, Tibet & Nepal
Rondreis China, Tibet & Nepal
  • Per Hemeltrein naar Tibet, het Dak van de Wereld
  • Kloosters, tempels en kilometershoge bergreuzen
  • Staat wandelen over de Chinese Muur op uw bucketlist?
  • 22 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 21-08-2019
Reisduur 22 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2799
IG