Wij respecteren uw privacy

Kras gebruikt verschillende soorten cookies. Naast functionele cookies, die noodzakelijk zijn om onze website te laten functioneren, plaatsen wij analytische cookies om het gebruik en de kwaliteit van de website te meten. Ook plaatsen wij graag cookies voor een betere gebruikservaring. Deze cookies maken het mogelijk om gepersonaliseerde en relevante aanbiedingen te tonen, social media koppelingen te maken en maken het derden mogelijk om jouw internetgedrag te volgen en daarop afgestemde advertenties te tonen.
Door op “Accepteren” te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van alle hiervoor omschreven cookies. Indien u kiest voor “Weigeren” plaatsen wij enkel functionele en analytische cookies.

Weigeren

Fijnproevers opgelet!

KRAS redactie

De Nationale Restaurantweek XXL is 1 september van start gegaan. De hele maand september kan je culinair genieten bij meer dan 500 deelnemende restaurants voor een speciale prijs . Vanwege Corona, is het aantal tafels alleen beperkt, dus we raden je aan om snel te reserveren.

v

Geen plek meer of ga je liever een andere maand. Bij KRAS kan je het gehele jaar voordelig culinair genieten in sfeervolle restaurants. Wij bieden culinaire- en michelinsterarrangementen aan bij restaurants in Nederland, België en Duitsland. En het fijne is dat de overnachting inclusief is. Dan maakt dat ene wijntje meer niet uit. Dat wordt gegarandeerd een heerlijk avondje uit.

Ieder seizoen heeft iets bijzonders. Als in oktober de herfst zijn intrede doet en de haard weer aangaat, staat er bij veel restaurants weer Wild op het menu. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen op 15 oktober, wanneer de jacht op de haas en de fazant is geopend en eindigt op de Tweede Kerstdag. Sommige restaurants hebben zelfs speciale wildmenu’s of proeverijen.

v

Voor Wild eten is de Veluwe de regio. De Veluwe kent een rijke traditie als het om Wild gaat. Het is een aantrekkelijk leefgebied voor uiteenlopende soorten Wild zoals wilde zwijnen, herten, gevogelte en hazen. Je eet Wild zeer waarschijnlijk direct uit de omgeving. Na je overnachting zin in een stevige wandeling of fietstocht. De Veluwe leent zich hier prima voor. Je loopt of fiets langs heidevelden die in het najaar op zijn mooist zijn, door kleurrijke bossen en langs zandverstuivingen.

v

Ook de Achterhoek kent een rijke traditie als het om Wild gaat. Ruim 25 restaurants uit de regio serveren tijdens het wildeizoen, smaakvolle wildgerechten. De koks gebruiken veelal Wild uit een eigen regio. Het is dan ook niet voor niets dat menig liefhebber naar de Achterhoek rijdt voor heerlijke reerug of hazenpeper. En als je er dan toch bent. De Achterhoek is niet alleen vanwege de gastronomie het bezoeken waard. De regio heeft toonaangevende musea, een afwisselend landschap met kastelen, landgoederen en historische stadjes. Onze Senior Reisontdekker Jaap, bracht onlangs nog een bezoek aan de Achterhoek. Zie hier hoe hij dit heeft ervaren.