Wij respecteren uw privacy

Kras gebruikt verschillende soorten cookies. Naast functionele cookies, die noodzakelijk zijn om onze website te laten functioneren, plaatsen wij analytische cookies om het gebruik en de kwaliteit van de website te meten. Ook plaatsen wij graag cookies voor een betere gebruikservaring. Deze cookies maken het mogelijk om gepersonaliseerde en relevante aanbiedingen te tonen, social media koppelingen te maken en maken het derden mogelijk om jouw internetgedrag te volgen en daarop afgestemde advertenties te tonen.
Door op “Accepteren” te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van alle hiervoor omschreven cookies. Indien u kiest voor “Weigeren” plaatsen wij enkel functionele en analytische cookies.

Weigeren

Culinair genieten, maar hoe gaat dit nu met de coronamaatregelen?

KRAS redactie

Onlangs zijn er weer nieuwe Coronamaatregelen aangekondigd. Maar juist in deze tijd als de kaarsjes en de haarden weer aangaan, is het zo gezellig om lekker uiteten te gaan en culinair te genieten. Eddy Guyt ging voor KRAS op stap om te testen hoe dit nu precies gaat in tijden van corona.

v

Hij bezocht het kleinschalige Suitenhotel & Restaurant De Posthoorn in het historische centrum van Monnickendam. Het hotel en restaurant zijn gevestigd in een prachtig 17e-eeuws rijks monumentaal pand en dit zie je terug in de inrichting. De kamers en suites van het hotel zijn gedecoreerd in stijl en stralen comfort en warmte uit. Zo zijn ze voorzien van antiek maar modern meubilair wat wordt gecomplimenteerd door 18e- en 19e- eeuws schilderijen. Je kunt heerlijk ontspannen bij de openhaard in de rustige lounge van het hotel.

v

In het restaurant dat bekroond is met een Michelinster, kun je genieten van eigentijdse gerechten in een modern en chic decor. Het prachtige interieur kenmerkt zich door hoge plafonds en eiken houten vloeren. Het restaurant behoort volgens restaurantgids Lekker tot de top 100 beste restaurants van Nederland. Daarmee is het restaurant inmiddels befaamd in binnen- en buitenland en behoort dan ook tot de culinaire hoogtepunten van Nederland.

v

De Corona maatregelen worden zeer strikt nageleefd. Je kunt handen ontsmetten bij binnenkomst, hotelgasten maken gebruik van het toilet op de eigen kamer en er kan overal voldoende afstand worden gehouden.

Het eten in een Michelin restaurant ten tijde van Corona is zeer aan te bevelen. De meeste restaurants zijn niet massaal en nu staan er ook nog eens veel minder tafels i.v.m. de 1.5 meter regeling. Je hoort de andere gasten daarom minder en de sommelier en de chef hebben nog meer aandacht voor je.

v

Eddy genoot van een 4-gangendiner met gerechten uit de Franse keuken die wordt geleid door de gepassioneerde chef Jeroen Bavelaar. Hij ontfermt zich over een klassieke keuken welke hij invult met eigen interpretaties van gerechten en ingrediënten uit de wereldkeuken. En na het diner loop je zo naar je hotelkamer, ideaal!

Ook genieten zo zin om culinair te gaan genieten. KRAS biedt verschillende Michelin - en culinaire arrangementen aan inclusief overnachting.