Wanneer de kerstbomen weer worden opgetuigd, de winkeletalages zich vullen met kerstkleding en de straten worden versierd met kleurrijke lichtjes begint het weer te kriebelen. Het lijkt de perfecte tijd voor een kerstreis naar het Belgische Brugge! De karakteristieke Brugse binnenstad wordt tijdens de kerstperiode omgedoopt tot een waar kerstparadijs. Verorber lekker wafels en kerstkransjes bij de gezellige kerstmarkten of bezoek tijdens een kerstreis Brugge het magische ijssculpturenfestival.

Brugge: hét recept voor een kerstreis

Pleinen met gezellige kerstmarkten, torenhoge kerstbomen, feestelijk versierde winkeletalages en prachtig verlichten monumenten. Denk er uw favoriete kerstmuziek bij en u heeft het recept voor een kerstreis in Brugge. Deze altijd romantische stad in het westen van België wordt in december veranderd in een waar winters sprookje. In het centrum van Brugge, dat zich kenmerkt door fraaie gildehuizen, eeuwenoude gevels, vele grachten en sfeervolle pleinen, vindt elk jaar van eind november tot begin januari twee kerstmarkten plaats. Deze gezellige kerstmarkten van Brugge staan op de Grote Markt en het Simon Stevinplein. Tientallen houten chalets zijn volgepakt met winterse artikelen en kerstproducten. Bij deze kerstmarkt Brugge worden uw smaakpapillen op de proef gesteld met talloze lekkernijen als zoete kerstkransjes en warme wafels. En uiteraard ontbreekt de hartverwarmende glühwein niet. Op de Grote Markt blinkt naast de eeuwenoude Belfort ook een grote fraai verlichte ijspiste waar sportievelingen hun kunsten kunnen laten zien.

Kerstshoppen in België

De winkeltassen vol met kerstspulletjes dragen al bij aan een ‘Merry Christmas’, maar wanneer u een van de optredens in het centrum gaat bijwonen is het kerstgevoel helemaal compleet. Maar shopfanaten zullen waarschijnlijk na het luisteren van de kerstliederen weer linea recta naar de winkelstraten van deze Vlaamse stad ‘sprinten’ om de shopsessie voort te zetten. Een van de drukste winkelstraten is de Steenstraat die vlak bij het 4 sterren hotel van Kras ligt. In deze lange winkelstraat zijn veruit de meeste winkels van Brugge gevestigd, waardoor u eenvoudig een nieuwe kerstoutfit shopt. Nadat al uw winkeltassen gevuld zijn kunt u lekker neerstrijken bij brouwerij de Halve Maan. Deze enige nog actieve familiebrouwerij in Brugge is absoluut een excursie waard aangezien u hier een lekker glas 'Brugse Zot' kunt proeven.

De ijssculpturen van Brugge

U kunt tijdens een vakantie Brugge ook de feeëriek verlichte bezienswaardigheden ontdekken door een rondrit te maken in een idyllische koets. Stap dan zeker eens uit bij het ijssculpturenfestival bij de stationshal van Brugge. Een kerstreis Brugge wordt namelijk vaak in één adem genoemd met het ijssculpturenfestival. Bij een temperatuur van zes graden onder nul zijn prachtige ijssculpturen te bewonderen en ieder jaar met een ander thema. Na afloop kunt u een drankje drinken aan de ijsbar. Wanneer u de hal waar de ijssculpturen van Brugge staan te schitteren weer verlaat, is het immens grote reuzenrad onmogelijk te missen. Stap tijdens een kerstreis België zeker eens in een van de bakjes om een rondje te draaien. Vanaf grote hoogte wordt u getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over deze sprookjesachtig verlichte stad van België. Kunt u vanaf deze hoogte de bijzondere bezienswaardigheden van Brugge spotten, zoals de 83 meter hoge Belforttoren op de Grote Markt en het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde?

Verfijn uw keuze
2 vakanties Brugge
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Doelgroep
Vervoersoort
Gegarandeerd Vertrek
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Kerst in Brussel, Brugge & Gent
Single Reis Kerst in Brussel, Brugge & Gent
  • Beleef samen de meest sfeervolle steden van België
  • Inclusief een 1-persoonskamer in een luxe 4-sterrenhotel
  • Ook dagelijks ontbijt en diner en feestelijke extra's inbegrepen
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf619
I
8,3
28 beoordelingen Kerstreizen België Brugge door reizigers van Kras