Kerstreizen Frankrijk - ‘Kersthoofdstad’ van Europa

Een sprookjesachtige kerststemming in Straatsburg en Colmar

Beleeft u straks een ‘Joyeux Noël’ tijdens een kerstreis Frankrijk? Zo is het mogelijk om de ‘kersthoofdstad’ Straatsburg te ontdekken, waar u op het Place Broglie plein over de oudste kerstmarkt ter wereld kunt wandelen. Of verken de magische kerstsfeer in het stadje Colmar. In de wijk Klein Venetië is de kerststemming door de gouden kerstverlichting die de vakwerkhuizen op prachtige wijze verlichten sprookjesachtig te noemen.

De oudste kerstmarkt ter wereld

Loopt u straks tijdens een kerstreis Frankrijk door de zelfbenoemde ‘kersthoofdstad’ van Europa? In dit West-Europese land draagt de noordoostelijke stad Straatsburg namelijk deze feestelijke titel. Jaarlijks wordt op het Place Broglie de oudste kerstmarkt ter wereld georganiseerd genaamd ‘Christkindelsmärik’. Op dit plein maakt u kennis met een traditionele kerstsfeer, dankzij handwerkers die ambachtelijke kerstproducten aanbieden zoals kerstballen, aardewerk en houten speelgoed. Wandel ‘s avonds ook eens naar het jaarlijkse kerstfestijn op het centraal gelegen marktplein. De houten kerstkraampjes en fonkelende kerstlampjes bepalen hier de sfeervolle ambiance, terwijl de gotische Notre-Dame kathedraal en versierde vakwerkhuizen voor een sprookjesachtig kerstdecor zorgen.

Kerstshoppen in Straatsburg

Deze ‘kersthoofdstad’ lijkt bovendien de perfecte bestemming te zijn om eindeloos te winkelen met de kerst. Ga tijdens een kerstreis Frankrijk zeker eens kerstshoppen in de Rue de la Mésange in het hart van Straatsburg. In deze winkelstraat doet de kerstman waarschijnlijk kerstinkopen voor de ‘allerliefste medemensen’, aangezien luxe modezaken als Louis Vuitton en Hermès er hun deuren hebben geopend. Trakteer de innerlijke medemens ook gerust op een flinke lading kerstverwennerij door de culinaire kerstmarkt te bezoeken op het centraal gelegen Place d’Austerlitz. Hier maakt u kennis met lokale specialiteiten uit de Elzas regio. Nip bijvoorbeeld van de verfijnde Elzaswijn of proef de kleine en mierzoete ‘bredle’ kerstcakejes.

Een magische kerst in Colmar

In de kerstperiode is het ook mogelijk om met Kras het Franse stadje Colmar te bezoeken, waar vooral de centrale wijk Klein Venetië een bezoek waard is. Normaal gesproken kent dit stadsdeel door de houten vakwerkhuizen en kronkelende kanaaltjes al een schilderachtige uitstraling, maar in december heerst hier helemaal een magische kerstsfeer. Ontelbare gouden kerstlampjes verlichten deze buurt op idyllische wijze. Niet voor niets kent Colmar tijdens Kerstmis de bijnaam ‘Land of Christmas Stars’. Dwaal in ‘La Petite Venise’ ook eens over de kerstmarkt die gehouden wordt van eind november tot eind december. Bij de uitbundig gedecoreerde kerstchalets kunt u kerstshoppen voor kleurrijke decoraties en zoete lekkernijen. Of draai een paar rondjes in de muzikale kerstcarrousel, terwijl de vrolijke klanken van ‘Jingle Bells’ op de achtergrond klinken.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Frankrijk
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Gegarandeerd Vertrek
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Kerst aan de Côte d'Azur
Busreis Kerst aan de Côte d'Azur
  • 4-sterren Van der Valk Hotel in Saint Aygulf
  • Vervoer per Top Class touringcar
  • Wijnproeverij bij Les Demoisells
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum21-12-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf609
I
8,3erg goed6 beoordelingenKaart
Bekijk reis
Busreis Kerst in Parijs
Busreis Kerst in Parijs
  • Kerst vieren in de meest romantische stad van Europa
  • Inclusief stadstour met Nederlandse gids en rondvaart over de Seine
  • Ook een bijzonder uitstapje naar Château Vaux le-Vicomte
  • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf329
I
8,1
7 beoordelingen Kerstreizen Frankrijk door reizigers van Kras