Kerstreizen Frankrijk - ‘Kersthoofdstad’ van Europa

Een sprookjesachtige kerststemming in Straatsburg en Colmar

Beleeft u straks een ‘Joyeux Noël’ tijdens een kerstreis Frankrijk? Zo is het mogelijk om de ‘kersthoofdstad’ Straatsburg te ontdekken, waar u op het Place Broglie plein over de oudste kerstmarkt ter wereld kunt wandelen. Of verken de magische kerstsfeer in het stadje Colmar. In de wijk Klein Venetië is de kerststemming door de gouden kerstverlichting die de vakwerkhuizen op prachtige wijze verlichten sprookjesachtig te noemen.

De oudste kerstmarkt ter wereld

Loopt u straks tijdens een kerstreis Frankrijk door de zelfbenoemde ‘kersthoofdstad’ van Europa? In dit West-Europese land draagt de noordoostelijke stad Straatsburg namelijk deze feestelijke titel. Jaarlijks wordt op het Place Broglie de oudste kerstmarkt ter wereld georganiseerd genaamd ‘Christkindelsmärik’. Op dit plein maakt u kennis met een traditionele kerstsfeer, dankzij handwerkers die ambachtelijke kerstproducten aanbieden zoals kerstballen, aardewerk en houten speelgoed. Wandel ‘s avonds ook eens naar het jaarlijkse kerstfestijn op het centraal gelegen marktplein. De houten kerstkraampjes en fonkelende kerstlampjes bepalen hier de sfeervolle ambiance, terwijl de gotische Notre-Dame kathedraal en versierde vakwerkhuizen voor een sprookjesachtig kerstdecor zorgen.

Kerstshoppen in Straatsburg

Deze ‘kersthoofdstad’ lijkt bovendien de perfecte bestemming te zijn om eindeloos te winkelen met de kerst. Ga tijdens een kerstreis Frankrijk zeker eens kerstshoppen in de Rue de la Mésange in het hart van Straatsburg. In deze winkelstraat doet de kerstman waarschijnlijk kerstinkopen voor de ‘allerliefste medemensen’, aangezien luxe modezaken als Louis Vuitton en Hermès er hun deuren hebben geopend. Trakteer de innerlijke medemens ook gerust op een flinke lading kerstverwennerij door de culinaire kerstmarkt te bezoeken op het centraal gelegen Place d’Austerlitz. Hier maakt u kennis met lokale specialiteiten uit de Elzas regio. Nip bijvoorbeeld van de verfijnde Elzaswijn of proef de kleine en mierzoete ‘bredle’ kerstcakejes.

Een magische kerst in Colmar

In de kerstperiode is het ook mogelijk om met Kras het Franse stadje Colmar te bezoeken, waar vooral de centrale wijk Klein Venetië een bezoek waard is. Normaal gesproken kent dit stadsdeel door de houten vakwerkhuizen en kronkelende kanaaltjes al een schilderachtige uitstraling, maar in december heerst hier helemaal een magische kerstsfeer. Ontelbare gouden kerstlampjes verlichten deze buurt op idyllische wijze. Niet voor niets kent Colmar tijdens Kerstmis de bijnaam ‘Land of Christmas Stars’. Dwaal in ‘La Petite Venise’ ook eens over de kerstmarkt die gehouden wordt van eind november tot eind december. Bij de uitbundig gedecoreerde kerstchalets kunt u kerstshoppen voor kleurrijke decoraties en zoete lekkernijen. Of draai een paar rondjes in de muzikale kerstcarrousel, terwijl de vrolijke klanken van ‘Jingle Bells’ op de achtergrond klinken.

2 vakanties naar Frankrijk gevonden
Verfijn uw keuze)
Streek
Soort vakantie
Actieve vakantie(1)
Autovakantie(1)
Busreis(1)
Weekendje weg(1)
Wintersport(1)
Vertrekperiode
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(2)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(2)
Januari 2019(1)
Februari 2019(1)
Maart 2019(1)
April 2019(1)
Reisduur
3-5 dagen(1)
6-9 dagen(2)
10-14 dagen(1)
15-22 dagen(1)
Vervoersoort
Bus(1)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(1)
Klantbeoordeling
Geen beoordeling(2)
Accommodatie Type
Hotel(2)
Aantal sterren
3 sterren(1)
4 sterren(1)
Faciliteiten
Binnenzwembad(1)
Geschikt voor mindervaliden(1)
Huisdieren welkom(1)
Lift(1)
Parkeergelegenheid(1)
Restaurant(1)
Sauna(1)
Budget p.p.
€ 100 - € 199(1)
€ 200 - € 399(1)
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(2)
€ 800 - € 999(1)
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.