Kerstreizen Luxemburg - Kerstmis in Luxemburg-Stad

De magische kerstsfeer van dit West-Europese groothertogdom

Beleef tijdens een kerstreis Luxemburg een ‘Merry Christmas’ in dit West-Europese groothertogdom. Jaarlijks wordt in Luxemburg-Stad het Winterlights festival georganiseerd waardoor deze hoofdstad omgetoverd is tot een sprankelend kerstparadijs. Schaats op het Place Guillame II een paar rondjes over de glinsterende ijsbaan of ga juist kerstshoppen op de kerstmarkt van het Place d’Armes. Hier kunt u ook de lokale specialiteit ‘gromperekichelcher’ proeven.

Het kerstfestival in Luxemburg-Stad

'Santa Clause Is Coming To Town', waarbij het deze bebaarde vriend niet uitmaakt of je groot bent of juist heel klein! Zo is het tijdens een kerstreis Luxemburg van Kras mogelijk om de kerstsfeer van dit ‘minilandje’ in West-Europa te ontdekken. Dit groothertogdom wordt in de kerstperiode omgetoverd tot een waar kerstparadijs met sprankelende bezienswaardigheden en sfeervolle kerstactiviteiten. In de hoofdstad Luxemburg-Stad wordt op verschillende plekken van eind november tot begin december het Winterlights festival georganiseerd. Wandel bijvoorbeeld naar het centraal gelegen Place Guilluame II plein waar een deels overdekte schaatsbaan te vinden is. Draai hier eens enkele pirouettes op dit fonkelende ijsoppervlak of schaats een paar rondjes om de sierlijke kerststal die in de buitenlucht is opgebouwd.

Kerstshoppen op de Luxemburgse kerstmarkt

Op dit stadsplein is tijdens een kerstreis Luxemburg ook één van de meest unieke bezienswaardigheden van dit kerstfestival te bewonderen. Want centraal op Place Guilluame II staat de ‘Pierre Bardet’s Blue Tree’ letterlijk te glinsteren. Deze lumineuze kerstboom kent een felblauwe kleur, waardoor de omgeving op een magische manier wordt verlicht. Een kerstvakantie in Luxemburg is niet compleet zonder een bezoek aan de kerstmarkt op het Place d’Armes. De uitbundig versierde kerststalletjes, brandende kerstverlichting en kleurrijke kerstbomen zorgen op dit plein voor een sprookjesachtig kerstdecor. Een perfecte locatie dus om te kerstshoppen voor prachtige kerstdecoraties en handgemaakte kerstcadeaus. Volg vervolgens gerust uw neus naar de houten kerststal die gevuld is met dampende glühwein en de Luxemburgse kerstspecialiteit ‘gromperekichelcher’; gefrituurde aardappelbeignets met witte kaas en peterselie.

Winter Wonderland van het groothertogdom

Wie tijdens een kerstreis in Luxemburg-Stad vrolijk mee wil zingen met feestelijke kerstliedjes, kan een wandeling maken naar het centraal gelegen Place de la Constitution. Kerstkoren, bandjes en andere artiesten bepalen hier de muzikale kerststemming. Zing gerust uit volle borst mee met hits als ‘Winter Wonderland’ en ‘Let it Snow’. Met een beetje geluk hoort u zelfs nog de ‘Jingle Bells’ luiden vanuit de naastgelegen Notre-Dame kathedraal. Dit gotische gebedshuis is in december zeker een excursie waard want dan is het interieur versierd met gouden kerstverlichting en opgetuigde kerstbomen. In combinatie met de schitterende glas-in-loodramen en sierlijke ornamenten zorgt dit voor een betoverende kerstambiance.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Luxemburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Gegarandeerd Vertrek
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
6 beoordelingen Kerstreizen Luxemburg door reizigers van Kras