Kerstreis Maastricht - Incl verblijf in centraal gelegen hotel!

Het bourgondische Maastricht is magisch met kerst

Kom helemaal in de kerststemming tijdens een kerstreis naar het betoverende Maastricht! Het autovrije centrum is tegen kerst prachtig verlicht en versierd. Bezoek het gezellige Vrijthof dat is veranderd in de gezelligste kerstmarkt van Nederland met talloze houten chalets. En bij de levende kerststal van de mooie Onze Lieve Vrouwebasiliek kijkt u de ogen uit evenals in het beroemde Bonnefantenmuseum.

Kerstreis aan de Maas in Maastricht

Elk jaar verandert het bruisende Maastricht tegen kerst in een prachtig verlichte stad met de mooiste kerstmarkt van Nederland op het gezellige Vrijthof. Begint het al te kriebelen? In de hoofdstad van Limburg, die bovendien de meest zuidelijke stad van ons land is, kunt u met volle teugen genieten van het hele sprookje. Vanuit uw luxe hotel loopt u zo door het sfeervol versierde centrum naar de gezellige kerstmarkt waar u onder het genot van een Glühwein de knusse sfeer kunt beleven. Tussen de vele houten chalets met allerlei leuke kerstartikelen staan zelfs een gigantisch reuzenrad en een overdekte ijsbaan. Maar ook in de autovrije winkelstraten rond het Vrijthof kunt u heerlijk kerstshoppen. Op de pleintjes staan stalletjes of kerstmarktjes waar kerstartikelen en lekkernijen te koop zijn. En hoort u kerstgezang? Dan bent u vast in de buurt van de Onze Lieve Vrouwebasiliek waar schapen en ezels rondlopen bij de levende kerststal. Neem ook eens een kijkje in deze historische kerk die uit de 11e eeuw en 12e eeuw dateert. De kapel van de Sterre der Zee, een Mariabeeld uit de 15 e eeuw, trekt bezoekers uit de hele wereld die hier een kaarsje komen aansteken!

Cultureel en bourgondisch Maastricht

Maar in het bruisende Maastricht kunt u naast de gezellige kerstsfeer van veel meer moois genieten. Zo is het een van de oudste steden van ons land met een rijke historie. Een deel daarvan is te zien in het bekende Bonnefantenmuseum, dat met zijn hoge koepeltoren de cupola, een opvallende plek heeft in de skyline van Maastricht. Eenmaal binnen wordt d e bezoeker via de beroemde Treppenstraße, de trapstraat, naar de tentoonstellingsruimten geleid. Het museum heeft schilderijen in huis van grote meesters als Van Dyck, Brueghel en Rubens. De bijzondere lichtval geeft de kunstwerken bovendien iets extra’s. Even genoeg van alle cultuur? Sluit de dag af door heerlijk bourgondisch te gaan tafelen bij ’t Bassin, de oude binnenhaven van Maastricht, die bekend staat om zijn gezellige horecagelegenheden. U zult zich tijdens deze kerstreis in het buitenland wanen. Dat wordt echt genieten, want Maastreech blieft Maastreech!

2 vakanties naar Nederland gevonden
Verfijn uw keuze)
Streek
Plaats
Soort vakantie
Cruise(2)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
6-9 dagen(1)
15-22 dagen(1)
Vervoersoort
Cruise(2)
Bus(1)
Gegarandeerd Vertrek
Ja(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(2)
Accommodatie Type
Cruiseschip(2)
Aantal sterren
3 sterren(1)
4 sterren(1)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(1)
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,1
Beoordeling Kerstreizen Nederland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 31 reviews