Kerstreizen Schotland - Kerst vieren in Edinburgh

‘Have A Merry Christmas’ in de Schotse hoofdstad

Ontdek tijdens een kerstreis Schotland hoe de Schotse hoofdstad Edinburgh wordt omgetoverd tot een sfeervol winterwonderland. Wandel bijvoorbeeld over de kerstmarkt van East Princes Street Garden, waar de muzikale kerstcarrousel en gedecoreerde kerstkraampjes het kerstdecor bepalen. De naastgelegen Princess Street is door de aanwezigheid van luxe warenhuizen en bekende modemerken juist dé plek om te kerstshoppen voor een nieuw kerstoutfit.

De betoverende Edinburgh Christmas Market

Ben u ook zo benieuwd hoe het kerstliedje ‘We Wish You A Merry Christmas’ klinkt als het wordt gespeeld op een doedelzak? Tijdens een kerstreis naar Schotland van Kras is het mogelijk om dit te ontdekken! Edinburgh is de zuidoostelijke hoofdstad van dit land in Groot-Brittannië en wordt met Kerstmis omgetoverd tot een waar winterwonderland. Bezoek zeker eens de centraal gelegen Edinburgh Christmas Market. Deze kerstmarkt wordt jaarlijks van eind november tot begin januari georganiseerd en vindt plaats op verschillende stadspleinen en -parken rondom ‘The Mound’ heuvel. Ieder plein of park kent een sfeervol thema. Zo wordt in de East Princes Street Garden een traditioneel kerstfestijn gevierd waar u kunt shoppen voor prachtige kerstartikelen, zoals fonkelende decoraties en houten speelgoed.

Edinburgh: kerstmarkt voor het hele gezin

Ook kinderen vermaken zich tijdens deze kerstreis naar Schotland uitstekend. Vooral wanneer een bezoek wordt gebracht aan de kerstmarkt in Edinburgh. Een deel van de East Princes Street Garden wordt getransformeerd tot ‘Santa Land’ waar unieke kerstattracties staan opgesteld. Ga hier bijvoorbeeld op verkenning door het kerstbomendoolhof, maak eens een ritje met de kersttrein of draai een paar rondjes in de muzikale kerstcarrousel. Het naastgelegen St Andrews Square verandert in een ‘Children’s Market’ die gevuld is met kerstactiviteiten voor de het hele gezin. Bijzonder is de ovalen ijsbaan rondom het Melville Monument waar u rondjes kunt schaatsen om dit iconische standbeeld van 45 meter hoog.

Kerstshoppen in de Schotse hoofdstad

Wie tijdens deze feestperiode kiest voor een stedentrip Edinburgh is niet alleen lekker even weg met kerst, maar kan ook uitgebreid gaan kerstshoppen in de vele winkelstraten van deze stad. In de centraal gelegen Princes Street volgen de luxe warenhuizen en bekende modezaken elkaar in rap tempo op, waardoor een nieuw kerstoutfit zo gevonden is. Als de avond valt mag een bezoek aan de ‘Street of Light’ eigenlijk niet ontbreken gedurende deze kerstvakantie in de Schotse hoofdstad. In hartje Edinburgh wordt George Street namelijk uitbundig gedecoreerd met glinsterende kerstdecoraties en ruim 60.000 lichtjes. Deze fonkelende kerstversiering en de lokale bandjes die kerstmuziek ten gehore brengen, zorgen elke avond voor een onvergetelijke kerststemming. Mogelijk spot u zelfs een traditionele doedelzakspeler die vrolijk meespeelt met de swingende kerstmuziek!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Schotland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Vervoersoort
Gegarandeerd Vertrek
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
21 beoordelingen Kerstreizen Schotland door reizigers van Kras