Waan uzelf tijdens een Last Minute Slovenië in een Centraal-Europees sprookje. Kijk uit over de Julische Alpen of verbaas u over de vele bootjes in het Meer van Bled. Of pak zelf de boot richting de gotische kerk die op een eilandje in dit meer schittert. Maar u kunt ook een stedentrip Ljubljana boeken en onder het toeziend oog van de bronzen draken op de Drakenbrug naar de kunst op het Prešerenplein struinen.

Sprookjesvakantie in Slovenië

Natuurliefhebbers opgelet: een Last Minute Slovenië biedt u een ervaring om nooit meer te vergeten. In dit Centraal-Europese land vindt u ondanks het relatief kleine oppervlak namelijk veelzijdige landschappen, met hoge bergen en groene heuvels. Een van de natuurlijke hoogtepunten bezoekt u vanuit een luxe hotel van Kras in het noordelijk gelegen plaatsje Bled. Vanaf hier bent u namelijk zo in de sprookjesachtige omgeving rondom het Meer van Bled. Vanaf het 130 meter hoog gelegen Kasteel van Bled, op een rots naast het meer, heeft u een magisch uitzicht over de omliggende Julische Alpen en het sprankelende water. Wandel door de bossen naar de oevers van het meer, waar u een bootje kunt huren om naar het eiland in het meer te varen. Eenmaal aangekomen op het eilandje kunt u de gotische Maria Hemelvaartskerk met hoge klokkentoren en sierlijke fresco's bewonderen.

Culturele stedentrip Ljubljana

Een Last Minute Slovenië is meer dan alleen natuur, want ook een stedentrip naar Ljubljana kunt u zeker niet overslaan! Deze Sloveense hoofdstad is in de laatste jaren omgetoverd tot moderne trekpleister vol oude én moderne bezienswaardigheden. De twee verschillende stadsdelen, van elkaar gesplitst door de rivier Ljubljanica, worden met elkaar verbonden door de Tromostovje: de drie bruggen. De Zmajski Most ofwel de Drakenbrug, met bronzen standbeelden van draken die de brug bewaken, is er daar een van. Ook leuk om te bezoeken is het belangrijkste plein van de stad: het Prešerenplein. Hier worden tegenwoordig regelmatig festivals gehouden of kunstwerken geplaatst. Voor een picknick tussen de bezienswaardigheden door kunt u neerstrijken tussen de beeldhouwwerken in het Tivolipark: het groene hart van Ljubljana.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Slovenië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,0
1 beoordelingen Last Minutes Slovenië door reizigers van Kras