Overwinteren Gambia - Ontdek Afrika’s kleinste land

Van een relaxte strandvakantie tot een avontuur in de natuur

Afrika is groot, dus waarom niet klein beginnen met het ontdekken van dit bijzondere continent? Ga met Kras overwinteren in Gambia. Het kleinste land aan de westkust van Afrika is zeer veelzijdig. Zo kunt u heerlijk relaxen op de stranden bij de badplaatsen Kotu en Kololi. Of over de Gambia-rivier varen naar historische bezienswaardigheden als Fort Gambia. En als u een natuurliefhebber bent, bezoek dan het Abuko Nature Park voor de mooiste wandelingen.

Een strandvakantie tussen de tropische palmstranden

Waarschijnlijk is overwinteren in Gambia niet het eerste waar u aan denkt, maar het subtropische klimaat leent zich er uitstekend voor. In de wintermaanden is de temperatuur aangenaam en ondanks dat Gambia het kleinste land van Afrika is, valt er genoeg te ontdekken. Het smalle stukje land ligt helemaal in het westen van dit continent. Het is vrijwel geheel omsloten door Senegal, op de 50 kilometer lange westkust na. Hier liggen de prachtige tropische zandstranden met wuivende kokospalmen aan de Atlantische Oceaan. Vanuit het sfeervolle hotel van Kras in de gezellige badplaats Kotu wandelt u zo Kombo Beach op. Dit strand is niet alleen onder toeristen een geliefde plek, ook de locals komen er in groten getale. In het warme water is het heerlijk pootje baden en laat u vermaken door surfers die de golven proberen te bedwingen.

Shoppen als een local op de markt in Serrekunda

Naast de paradijselijke stranden zijn ook de lokale markten van Serrekunda een must-see tijdens het overwinteren in Gambia. Vanuit het 4 sterren hotel van Kras in de badplaats Kololi, dat ook aan de westkust is gelegen, rijdt u in een kwartiertje het binnenland in naar de grote kleurrijke markt van Serrekunda. Het is er een drukste van jewelste maar absoluut een onvergetelijke ervaring. Locals zijn hier druk in de weer met hun boodschappen op een markt die nog het meest weg heeft van een doolhof. Laat uw zintuigen prikkelen door de geuren van specerijen die de markt kenmerken. De bontgekleurde parasolletjes zorgen voor wat verkoeling tegen de warme winterzon. Wie unieke souvenirs wil shoppen is hier aan het juiste adres, er is werkelijks van alles te verkrijgen: van handgemaakte sieraden tot houten maskers.

Laat u meevoeren met de Gambia-rivier

Een ervaring met de Gambia-rivier is waarschijnlijk het meest kenmerkende souvenir dat u tijdens een vakantie in Gambia kunt verkrijgen. Het is de ‘rode draad’ die door Gambia loopt. De rivier komt namelijk in het oosten het land binnen en kronkelt in zo’n 1.130 kilometer naar de hoofdstad Banjul, die helemaal aan de westkust is gelegen op een half uurtje van Kololi. In Banjul is het mogelijk om een excursie naar James Island te maken om de historie van Gambia te ontdekken. Met een boot vaart u over de Gambia-rivier naar het eilandje waar u de ruïnes van Fort Gambia kunt bezoeken en een kijkje kunt nemen in de oude slavenhuisjes. Wie naar Afrika gaat, wil ongetwijfeld ook een dagtrip maken naar een natuurpark. Het Abuko Nature Park, dat ten zuiden van de Gambia-rivier ligt, is vanaf het 4 sterren hotel van Kras in Kololi in 40 minuten bereikbaar. Nadat u vanuit een kano de zonsopkomst heeft bewondert, kan de wandeling door het natuurrijke park beginnen. Als u boft, spot u misschien wel een badend nijlpaard of een krokodil die verscholen ligt onder de waterplanten.

9 vakanties gevonden
Verfijn uw keuze)
Land
Vertrekperiode
Kies een datum
Accommodatie Type
Appartement(5)
Hotel(4)
Aantal sterren
3 sterren(5)
4 sterren(4)
Faciliteiten
Airco(8)
Al la Carte Restaurant(2)
Binnenzwembad(4)
Buitenzwembad(6)
Entertainment(4)
Fitnessruimte(4)
Lift(6)
Parkeergelegenheid(4)
Restaurant(3)
Sauna(2)
Speeltuin(1)
Tennisbaan(3)
Wifi aanwezig(4)
Wifi gratis(6)
Klantbeoordeling
8 en hoger(6)
7 en hoger(7)
6 en hoger(7)
Geen beoordeling(2)
Reisduur
23+(9)
Budget p.p.
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(4)
€ 800 - € 999(6)
Vanaf € 1000(9)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.