Rondreis Albanië - Een onvergetelijk reis!

Ruige bergketens, zonnige stranden en kleurrijke steden

Albanië in het zuiden van Europa staat bekend om zijn ruige bergketens en fijne stranden aan de Adriatische kust. Tijdens een rondreis in Albanië maakt u kennis met dit nog vrij onbekende land. Tussen de rivieren Tiranë en Läne schittert de moderne hoofdstad Tirana. De kleurrijke gebouwen en leuke pleinen zijn hier een lust voor het oog. Ook een bezoek aan het pittoreske Kruja, verstopt in de bergen, zal niet ontbreken tijdens een fascinerende reis door Albanië.

Stedentrip naar Kleurrijk Tirana

Denk zeker eens aan een rondreis door Albanië ten zuiden van Europa. Dit nog vrij onbekende land kent een schitterend landschap met ruige bergketens in het binnenland waar het fijn wandelen is en lange zandstranden aan de kust. Tijdens deze reis met Kras zult u onder andere een stop maken in de kleurrijke hoofdstad Tirana, gelegen in het hart van Albanië. Onder leiding van een Nederlands sprekende gids maakt u kennis met enkele interessante bezienswaardigheden van deze hoofdstad en grootste stad van Albanië. Te beginnen met het centrale Skanderbegplein waar u diverse belangrijke gebouwen kunt bewonderen zoals het Cultuurpaleis en het stadhuis van Tirana. Vooral het strandbeeld van de Albanese held Skanderbeg op paard zal de aandacht trekken. Of maak tijdens deze stedentrip eens een klim naar de top van een van de oudste gebouwen van Tirana, de Kulla e Sahatit klokkentoren. De trap gaat in een spiraal naar boven waar u het klokmechanisme nog kunt zien. Toe aan wat meer rust? Drink dan eens een drankje in de panoramische Sky Tower. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad met de bergen op de achtergrond.

Kurja ontbreekt niet tijdens een rondreis Albanië

Een andere stad die u niet mag missen tijdens een rondreis door Albanië is Kruja, gelegen in het westen van het land. Dwaal hier eens door de middeleeuwse bazaar waar de stad zo bekend om staat. De Albanese souvenirs zoals nationale kostuums en handgemaakte tapijten zijn een lust voor het oog. En de houten winkeltjes geven het gevoel alsof u rondloopt in de tijd van het Ottomaanse rijk. Wil u even ontsnappen aan de drukte van Kruja? Ga dan eens kijken bij de Dollma Teqe tempel, gelegen in de smalle straatjes van de stad. De schilderingen op het plafond en andere decoraties zijn prachtig. Drink ook eens samen met de locals een kopje thee in de hal van de tempel waar ook de diensten worden gehouden. Een rondreis door Albanië met Kras zal u verrassen!

1 Rondreis naar Albanië gevonden
Albanië
v
Rondreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(1)
Land
xAlbaniëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
xRondreisv
Soort Rondreis
Busrondreis(1)
Groepsreis(1)
Vervoersoort
Bus(1)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Vertrekperiode
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(1)
Binnen 1 maand(1)
Oktober 2018(1)
Reisduur
15-22 dagen(1)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Balkan - In het spoor van de Ottomanen
Busreis Balkan - In het spoor van de Ottomanen
  • Vertrek 1 oktober per Top Class touringcar
  • Ontdek maar liefst 9 landen
  • Vele culturele hoogtepunten
  • 19 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-10-2018
Reisduur 19 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1099
I
8,0
Beoordeling Rondreizen Albanië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 12 reviews