Rondreis Cambodja - Azië voor ontdekkers

Een exotische eetcultuur en bijzondere tempels en paleizen

Een rondreis Cambodja brengt u in een onbekende wereld van regenwouden, monumentale tempels en een gastvrije bevolking. Bezoek de Angkor Wat, de grootste tempel ter wereld en het symbool is van dit Aziatische land. Ga ook het avontuur aan met de Cambodjaanse keuken: het exotische fruit, of misschien een gefrituurd insect? In museumgevangenis Tuol Sleng wordt een levendig beeld geschetst van de recente geschiedenis van Cambodja.

Land van imposante tempels

Een rondreis Cambodja laat een onuitwisbare indruk bij reizigers achter. Het land grenst aan de andere Indo-Chinalanden Thailand en Vietnam en aan de Golf van Thailand. De Cambodjanen zijn in meerderheid boeddhistisch. Daarom zijn vele prachtige boeddhistische tempels tijdens uw vakantie in Cambodja te bewonderen. Een van de hoogtepunten is echter de van oorsprong Hindoeïstische tempel van Angkor Wat. Deze tempel stamt uit de 12e eeuw en is een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld; hij beslaat maar liefst één vierkante kilometer. De tempel is het symbool van het land en prijkt ook op de Cambodjaanse vlag. Veel van de tempels in de nabije omgeving zijn door eeuwenlange verwaarlozing opgeslokt door het oerwoud, wat een mysterieus en tegelijkertijd monumentaal effect geeft. Een hoog ‘Temple of Doom’-gehalte, waarbij u zichzelf bijna Indiana Jones waant.

Het 'gouden' Boeddhabeeld van Cambodja

Leuk of niet, u ontkomt niet aan de recente roerige geschiedenis van Cambodja. Met name in de 20ste eeuw heeft het land hevige oorlogen gekend, gevolgd door een schrikbewind van de Rode Kmer. Dit tijdsperk is gelukkig weer geruime tijd achter de rug en op veel plaatsen zijn indrukwekkende monumenten en musea die aan deze periode herinneren. In Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is de museumgevangenis Tuol Sleng gevestigd. Bij een bezoek ervaart u indringend de gruwelen van het Pol Pot-regime. Phnom Penh kent ook talloze bezienswaardigheden met een wat 'vrolijker' karakter. Eén van de hoogtepunten is de Zilveren Pagode, een zeer rijk versierde boeddhistische tempel. Binnen dit gebedshuis is het fonkelende middelpunt een gouden Boeddhabeeld, die gemaakt is van maar liefst negentig kilogram puur goud. De tempel is onderdeel van het Koninklijke paleizen complex. Als de vlag gehesen is, dan is de koning thuis.

‘Out of the box’ eten

Eten is in Cambodja een waar avontuur. De basis is rijst die wordt aangevuld met groenten, vis en vlees. Voor de durfals: er zijn een aantal maaltijden met insecten, zoals gefrituurde spin en gebakken sprinkhaan. Vrees niet, u kunt er omheen! In een stad als Phnom Penh krioelt het van de eetgelegenheden, die variëren van uitbundig en chique tot aan een authentiek houten eetstalletje. Wat betreft vriendelijkheid maakt het niet uit welke u kiest. Een van de traditionele gerechten is ‘amok’, een curry met gestoomde vis meestal geserveerd in een bananenblad. En er zijn tal van bijzondere vruchten die in Nederland onbekend zijn. Zoals de drakenvrucht of de doerian. Die laatste smaakt overheerlijk, maar hij ruikt niet best waaraan hij de bijnaam 'stinkvrucht' te danken heeft. Al die exotische en kleurrijke producten kunt u bijvoorbeeld zien bij de Centrale Markt, die gevestigd is in een door de Fransen gebouwd knalgeel art deco-gebouw, waar het gedurende warme dagen verrassend koel blijft. Een prima plek om even te shoppen naar lokale snuisterijen in dit tropische land.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Cambodja
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Thailand & Cambodja
Rondreis Thailand & Cambodja
  • Stadstour in wereldstad Bangkok en Phnom Penh
  • De tempels van werelderfgoed Angkor
  • Indrukwekkende killing fields en Tuol Slengmuseum
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-04-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1249
IG
7,9
goed64 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
Rondreis Vietnam & Cambodja
Rondreis Vietnam & Cambodja
  • Uitgebreid bezoek aan de tempels van Angkor
  • Indrukwekkende killing fields en Tuol Sleng museum
  • Twee binnenlandse vluchten...wel zo makkelijk
  • 20 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-12-2019
Reisduur20 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1849
IG
8,6
geweldig88 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,3
152 beoordelingen Rondreizen Cambodja door reizigers van Kras