Maak tijdens een rondreis Berlijn kennis met het roerige verleden van deze bruisende Noordoost-Duitse wereldstad. Sta op de plek waar nog maar een aantal decennia geleden de Berlijnse Muur Europa verdeelde. Breng verder een bezoek aan het Holocaust Monument of bezichtig monumentale blikvangers als de Berliner Dom en de Brandenburger Tor. En winkel er lustig op los in de winkelparadijzen Hackesche Höfe en KaDeWe.

Reis door de recente historie van Berlijn

Iedereen met interesse voor de moderne geschiedenis van Europa kan zijn hart ophalen met een rondreis Berlijn. In de afgelopen eeuw heeft de Duitse hoofdstad namelijk talloze ontwikkelingen doorgemaakt die voor unieke bezienswaardigheden zorgen. Wat te denken van de nog deels overeind staande Berlijnse Muur. Tussen 1961 en 1989 was deze grensafscheiding hét symbool van de Koude Oorlog tussen het vrije Westen en het communistische Oosten. Bezoek tijdens een groepsreis Berlijn ook Checkpoint Charlie in de Friedrichstrasse, de bekendste controlepost uit die tijd. Dit kleine witte wachtershuisje met slagbomen is een stille herinnering aan het verscheurde Europa van de twintigste eeuw. Een ander bijzonder hoogtepunt tijdens een individuele- of groepsrondreis Berlijn is het Holocaust Monument. Dit enorme veld van grote en kleine betonblokken herinnert op indrukwekkende wijze aan de Tweede Wereldoorlog.

Maak kennis met kolossale Berlijnse bouwwerken

Tijdens een rondreis Berlijn kunt u oog in oog staan met de imposantste gebouwen van deze metropool in Duitsland, zoals de Berliner Dom. Deze van grote en kleine koepels voorziene barokke kathedraal is zowel van binnen als buiten een flamboyante verschijning. Vooral het rijkelijk met beeldhouwwerken gedecoreerde interieur is oogstrelend. Verder is de Brandenburger Tor een bezoek meer dan waard. Deze neoclassicistische stadspoort wordt opvallend versierd door een groot beeld van een strijdwagen met vier paarden. Zin om ook nog te shoppen? Dan zit u helemaal goed tijdens een rondreis Berlijn! De omgeving van Hackesche Höfe in stadsdeel Mitte is een aanrader als u van kleine boetieks met creatieve designs houdt. Voor exclusieve mode, sieraden en literatuur kunt u terecht vlakbij de Kurfürstendamm. Hier slaagt u vast en zeker op een van de 6 verdiepingen van het enorme warenhuis KaDeWe!

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Berlijn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Single Reis Kerst in Berlijn
Single Reis Kerst in Berlijn
  • 1-persoonskamer in een uitstekend 4-sterrenhotel
  • Dagelijks ontbijtbuffet en zeer uitgebreid dinerbuffet
  • Stadstour met gids langs dé hoogtepunten van Berlijn en Potsdam
  • 5 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf519
I
7,9
goed22 beoordelingen
KaartBekijk reis
Kortingsdagen
Busreis Berlijn & Krakau
Busreis Berlijn & Krakau
  • Per luxe Top Class touringcar
  • Alleen vertrek op 8 en 22 februari
  • Prachtige gebouwen, maar ook aangrijpende oorlogsverhalen
  • 8 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum08-02-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf579
I
7,9
22 beoordelingen Rondreizen Duitsland Berlijn door reizigers van Kras