Rondreis Frankfurt am Main, Duitsland - Veelzijdigheid bij onze oosterburen

Frankfurt is de financiële hoofdstad van Duitsland en door zijn vele wolkenkrabbers heeft het de bijnaam 'Mainhattan' gekregen. Er is voor toeristen van alles te zien, zoals het neoclassicistische operagebouw, dat overigens niet meer voor opera gebruikt wordt. Ook het Goethehaus, het fraaie huis waar de dichter zijn jeugd doorbracht, is leuk om te bezichtigen. De dom mag u tevens niet overslaan, de toren biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Bezienswaardigheden
De bankenwijk: het financiële hart van Duitsland is te vinden in Frankfurt. Vanaf de oever van de Main heeft u prachtig zicht op het belangrijke bankencentrum met zijn unieke skyline. We raden u zeker aan om een kijkje te nemen vanaf het op 200 meter hoogte gelegen uitzichtplatform van de Maintower. Het uitzicht over de stad en de wijde omgeving is werkelijk adembenemend. In de Maintower bevinden zich ook bars en restaurants, waardoor u alle tijd heeft om van het uitzicht te genieten.

De Römerberg en de Römer: het historische stadscentrum van Frankfurt wordt gevormd door prachtige vakwerkhuizen en het oude raadhuis, de “Römer”, waar tot op de dag van vandaag de burgemeester van de stad zijn intrek heeft genomen.

Goethe-huis en Goethe: cultuurliefhebbers nemen zeker een kijkje in het Goethe-huis, het ouderlijke huis van Johann Wolfgang von Goethes. Hier is hij geboren en heeft hij zijn eerste werken geschreven.

Winkelen
Voor winkelliefhebbers is Frankfurt een paradijs! De winkels zijn zeer divers van exclusieve boetieks in de Goethestrasse tot enorme warenhuizen in het winkelcentrum “De Zeil” in de binnenstad. Elke zaterdag is er op de Mainoever een rommelmarkt met allerlei hebbedingetjes.

En verder...
Bent u in het laatste weekend van augustus in Frankfurt, dan moet u zeker een kijkje nemen op de Frankfurter museumoever, de Schaumainkai. Traditiegetrouw vindt hier ieder zomer gedurende drie dagen het “Museumsuferfest” plaats, dat behoort tot één van de grootste cultuurfeesten van Europa.

NB: Sinds 1 januari 2008 zijn er in Duitsland milieuzones (` Umweltzone `) ingevoerd, waarbij oude, niet schone auto`s geweerd worden. Ook buitenlanders zijn in deze milieuzones verplicht om een vignet te voeren waaruit blijkt hoe schoon de auto is. Meer informatie over deze vignetten en waar u deze aan kunt schaffen vindt u op de site van het Duits Verkeersbureau.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Frankfurt am Main
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,3
12 beoordelingen Rondreizen Duitsland Frankfurt am Main door reizigers van Kras