Rondreis Thüringen - Actieve vakantie midden in Duitsland

Het groene hart van Duitsland

Dichte bossen, weelderige weides en kabbelende rivieren. Thüringen wordt niet voor niets het 'groene hart' van Duitsland genoemd. Fiets tijdens een rondreis Thüringen door het bosrijke 'houtland' in de omgeving van Eisenberg en bezoek de wonderbaarlijke Feeëngrot van Saarfeld. Stop tijdens een autorondreis ook in het culturele pronkstuk Weimar en dwaal door de botanische tuinen van Jena.

Op ontdekking tijdens een rondreis Thüringen

Thüringen ligt in het midden van Duitsland. Deze deelstaat wordt niet voor niets het 'groene hart' van Duitsland genoemd. Haar glooiende landschap wordt bedekt met dichte bossen en bloeiende weides afgewisseld met rivieren, meren en kabbelende beekjes. Het perfecte landschap om te verkennen tijdens een actieve rondreis. Wat dacht u bijvoorbeeld van een fietsvakantie door Thüringen? Vanaf uw E-bike is het ontspannen genieten van de bosrijke omgeving van Eisenberg dat ook wel 'houtland' genoemd wordt. Zet tijdens een rondreis Thüringen ook even uw fiets aan de kant voor een bezoek aan de unieke Feeëngrotten van Saarfeld. Hier stapt u in een onderaardse wereld vol donkere meren en bijzondere druipsteenformaties. Liever niet op de fiets? Een autorondreis kan natuurlijk ook.

De culturele pronkstukken van Thüringen

Het groene landschap van Thüringen wordt afgewisseld met culturele en historische pronkstukken. Maak tijdens een autorondreis Thüringen bijvoorbeeld een stop in hét centrum van Europese cultuur: Weimar. Grote schrijvers als Goethe en Schiller lieten zich inspireren door de schoonheid van deze historische stad. Wanneer u vanuit het 4 sterren hotel van Kras het Park an der Ilm doorkruist, loopt u zo tegen het Goethehaus. Hier kunt u de woonvertrekken van de dichter en zijn vrouw bewonderen. Dwaal tijdens een rondreis Thüringen ook zeker door een van de oudste 'Botanischer Garden' van Duitsland in de stad Jena. In deze 'groene long', met circa 12.000 planten, komt u volledig tot rust en bent u tóch vlak bij het centrum Jena.

Verfijn uw keuze
7 Rondreizen Thüringen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Duitsland - Thüringen en Saksen
Fietsvakantie Duitsland - Thüringen en Saksen
  • Fietsvakantie incl. busreis en NL'se reisleiding
  • Geniet op sportieve wijze van natuur en cultuur
  • Routes langs rivieren en door wijngaarden naar o.a. Leipzig en Jena
  • 7 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 14-09-2019
Reisduur 7 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf479
I
8,0
105 beoordelingen Rondreizen Duitsland Thüringen door reizigers van Kras