Indiana Jones zou bijna jaloers zijn op de avonturen die te beleven zijn in dit Zuid-Amerikaanse land. Beklim tijdens een rondreis Ecuador bijvoorbeeld de 6.310 meter hoge Chimborazo. Vanaf de top van deze berg heeft u een panoramisch uitzicht over het grillige maanlandschap. Natuurliefhebbers kunnen op excursie gaan door de Galapagos Eilanden waar dieren zoals blauwvoetgenten en zeeleguanen te spotten zijn.

Quito: centrum van de wereld

Heeft u zichzelf ooit afgevraagd hoe het voelt om exact boven op de evenaar te staan? Tijdens een rondreis Ecuador is het mogelijk om dit gevoel te ervaren. Dit land in het noordwesten van Zuid-Amerika kent verder ook nog talloze stedelijk en natuurlijke bezienswaardigheden. In het noorden van dit land ligt Quito, de hoofdstad van Ecuador. Centraal in deze stad kunt u ronddwalen op het met keistenen geplaveide Plaza de San Francisco. Het meest opvallende bouwwerk langs dit plein is misschien wel de San-Francisco kerk. Vooral het interieur is dankzij de versierde colonnades en het gouden altaar erg indrukwekkend. In het noorden van Quito is het mogelijk om La Mitad del Mundo te bezichtigen, het 30 meter hoge monument dat volgens eeuwenoude berekeningen boven op de evenaar is geplaatst. Wie op de gele evenaarslijn staat die dwars door het standbeeld loopt, bevindt zich volgens de calculaties tegelijkertijd op het noordelijk en zuidelijk halfrond.

Galavoorstelling op de Galapagos Eilanden

Een ander deel van Ecuador dat boven op de evenaar ligt, zijn de westelijk gelegen Galapagos Eilanden. Deze archipel in de Stille Oceaan staat bekend om de schitterende natuur en de bijzondere dieren die er leven. Het meest oostelijke eiland van deze eilandengroep is San Cristobal. Op dit eiland kunt u een bezoek brengen aan het Cerro Brujo strand. Op dit hagelwitte zandstrand is het een galavoorstelling van fascinerende beesten zoals zeeleguanen, blauwvoetgenten en mangrovezangers. De onderwaterwereld van de Galapagos Eilanden is minstens net zo aantrekkelijk. Centraal in deze archipel ligt het eiland Santa Cruz, waar u met Kras op excursie kunt door de Black Turtle Cove. Tijdens een vaartocht door deze wild begroeide mangrove kunnen in het heldere water dieren zoals schildpadden, witpuntrifhaaien en gevlekte adelaarsroggen worden gespot.

Indiana Jones in Ecuador

Ook op het vasteland van Ecuador zijn de natuurlijke bezienswaardigheden verbluffend mooi. Vanaf het comfortabele hotel van Kras in de zuidelijke stad Baños, is het 25 minuten rijden naar de Pailon del Diablo waterval. Waan uzelf hier Indiana Jones tijdens een wandeling over de houten hangbrug waarbij u een schitterend uitzicht heeft over het bulderende waterspektakel. Tijdens een rondreis Ecuador wordt ook de centraal gelegen berg Chimborazo bezocht. De top van deze 6.310 meter hoge dode vulkaan steekt fier boven het heuvelachtige landschap van dit Zuid-Amerikaanse land uit. Avonturiers die de berg beklimmen, hebben vanaf de top die bedekt is met eeuwige sneeuw een panoramisch uitzicht over het omliggende maanlandschap.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Ecuador
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
261 beoordelingen Rondreizen Ecuador door reizigers van Kras