De middeleeuwse stad York, heuse kuuroorden en schilderachtige natuurgebieden vormen de ingrediënten van een rondreis Noord-Engeland. Tijdens de busreis kunt u niet om de beboste bergen en spiegelende meren in het Lake District heen. Dé plek om een frisse neus te halen. Bijkomen van het wandelen in Lake District doet u in het kuuroord Harrogate. Bezoek hier de Turkse baden of geniet van een Engelse high tea in een van de teashops.

Een panoramisch uitzicht over Lake District

In het noorden van Engeland wisselen groene natuurgebieden elkaar af met historische steden. Deze regio laat zich dan ook goed lenen voor een afwisselende vakantie. Tijdens een rondreis Noord-Engeland kunt u niet om het Lake District heen. Dit nationale park kenmerkt zich door de langwerpige meren en beboste bergen. De witte cottages, het spiegelende water en de ongerept bossen zorgen voor een schilderachtig plaatje. Het Lake District National Park is niet voor niks een geliefde plek onder schrijvers, dichters en kunstenaars. Het mooiste uitzicht krijgt u tijdens een groepsrondreis na een beklimming van de Illgill Head. Vanaf de top van deze berg schiet u onvergetelijke panoramafoto's rondom het Wast Water-meer.

Ontspannen in schilderachtig Harrogate

Een van de meest sfeervolle steden die u tijdens een rondreis Noord-Engeland kunt bezoeken is Harrogate. Kiezelstraatjes worden hier geflankeerd door stenen huizen, tearooms en kunstgalerieën. De vele bloemenperken en statige panden maken het schilderachtige plaatje compleet. De ideale plek om bij te komen van de busreis en in Jenny's Tea Shop te proeven van een typische Engelse 'high tea'. Wist u dat Harrogate ook bekend staat als kuuroord? Dat komt door de aanwezigheid van de Turkse baden. In Harrogate Turkish Baths & Health Spa stapt u een oosterse wereld binnen van Moorse bogen en kleurrijken mozaïeken. En dankzij de warme baden en massagemogelijkheden is het hier goed toeven tijdens een voordelige groepsreis.

Een reis door de tijd in York

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een rondreis Noord-Engeland niet om de stad York heen. Deze indrukwekkende stad kent vele Victoriaanse gebouwen en sfeervolle, middeleeuwse straatjes. Vooral The Shambles wordt dankzij de scheve huizen, hangende lantaarns en klinkers omschreven als schilderachtig. Deze stad in Noord-Engeland is niet alleen te bezoeken tijdens een groepsrondreis, maar ook gedurende een individuele rondreis van Kras. Ook de grootste, middeleeuwse kerk van Noord-Europa is in York te vinden. De 'Minster' staat vooral bekend om de gebrandschilderde ramen en de gotische gevel. Wist u trouwens dat de Vikingen ooit de baas waren over York? In het Jórvík Viking Centre komt u alles te weten over dit stukje geschiedenis van de stad.

Verfijn uw keuze
7 Rondreizen Noord-Engeland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Autorondreis In de voetstappen van de Engelse auteurs
Autorondreis In de voetstappen van de Engelse auteurs
  • Treed in de voetstappen van Engelse auteurs
  • Inclusief toegang tot Jane Austen Center
  • Inclusief toegang tot Shakespeare's geboorteplaats
  • 13 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur13 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1067
K
Fly-drive Beautiful Britain
Fly-drive Beautiful Britain
  • Een aaneenschakeling van hoogtepunten
  • Engeland, Schotland en Wales
  • All-inclusive autohuur inbegrepen
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-11-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1149
GK
8,3
135 beoordelingen Rondreizen Engeland Noord-Engeland door reizigers van Kras