In Zuid-Engeland maakt u kennis met indrukwekkende kliffen, schilderachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Avonturiers kunnen hun hart dan ook ophalen tijdens een rondreis Zuid-Engeland. Verken bijvoorbeeld de glooiende weilanden en sfeervolle stadjes van de Cotswolds. Maak een fotostop bij Stonehenge en kijk langs de Jurassic Coast uit over de imposante rotsformaties boven Het Kanaal.

Busreis langs de Engelse zuidkust

Imposante kliffen en adembenemende natuurgebieden wisselen elkaar tijdens een rondreis Zuid-Engeland af met pittoreske badplaatsen en vissersdorpjes. Dit gebied laat zich dan ook goed lenen voor een avontuurlijke ontdekkingsreis. Zo kunt u tijdens een busreis door Zuid-Engeland de Jurassic Coast verkennen. Kalkstenen kliffen, witte zandstranden en rotsformaties vormen hier het decor. De indrukwekkende kustlijn strekt zich uit tussen de badplaatsen Exmouth en Swanage langs het diepblauwe water van Het Kanaal. Maar ook bij Land's End op het schiereiland Cornwall treft u onvergetelijke kliffen aan die soms wel 200 meter hoog zijn. De woeste golven van de Atlantische Oceaan die hier tegen de kust van Engeland beuken zorgen voor een waar spektakel.

Mythes en legendes in Engeland

Wist u dat u in Zuid-Engeland ook iconische monumenten en bezienswaardigheden, bekend van mythes en legendes, kunt bekijken? Vooral Stonehenge, het meest beroemde prehistorische monument van Europa, mag niet ontbreken tijdens een rondreis Zuid-Engeland. De grote zandstenen die in een cirkel zijn gebouwd vormen een onvergetelijk plaatje voor in uw vakantiealbum. Zet ook eens koers naar de stad Glastonbury waar het verhaal van Koning Arthur voor u klaar ligt. Volgens de legende ligt deze mythologische koning begraven op de grond van Glastonbury Abbey. De ruïnes van dit klooster zijn zeker een bezoek waard. Beklim ook eens de heuvel Glastonbury Tor voor een bezoek aan de middeleeuwse St. Michael toren.

De charme van 'Old Engeland' in de Cotswolds

Een van de mooiste gebieden in Zuid-Engeland is de Cotswolds. Groene weilanden vol grazende schapen, glooiende heuvels en pittoreske stadjes met stenen cottages zijn hier te ontdekken tijdens een bus- of autorondreis. Zet tijdens een rondreis Zuid-Engeland eens koers naar het stadje Broadway. Kleurrijke vakwerkhuizen die versierd worden door houten luiken en prachtige bloemen staan voor u klaar. En achter de grote ramen ontdekt u Britse theehuizen waar 's middags een traditionele Engelse high tea geserveerd wordt. De stenen bruggen en de middeleeuwse St. Michael-kerk maken de charme van 'Old England' compleet tijdens deze voordelige rondreis van Kras!

Verfijn uw keuze
13 Rondreizen Zuid-Engeland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Autorondreis In de voetstappen van de Engelse auteurs
Autorondreis In de voetstappen van de Engelse auteurs
  • Treed in de voetstappen van Engelse auteurs
  • Inclusief toegang tot Jane Austen Center
  • Inclusief toegang tot Shakespeare's geboorteplaats
  • 13 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur13 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1067
K
Fly-drive Beautiful Britain
Fly-drive Beautiful Britain
  • Een aaneenschakeling van hoogtepunten
  • Engeland, Schotland en Wales
  • All-inclusive autohuur inbegrepen
  • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-11-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1149
GK
8,0
282 beoordelingen Rondreizen Engeland Zuid-Engeland door reizigers van Kras