Tijdens een rondreis Normandië maakt u kennis met de beroemde invasiestranden, de indrukwekkende krijtrotsen en het getijdeneiland Mont Saint Michel. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen in deze streek in het noordwesten van Frankrijk. Zo raakt u vast onder de indruk van de militaire erebegraafplaats bij Omaha Beach. En ook de roze kliffen bij het dorp Cap Fréhel zorgen ook voor fraaie kiekjes gedurende deze vakantie.

Vakantie naar de invasiestranden

Als er één streek in Frankrijk geschiedenis ademt dan is het Normandië wel. Deze regio in het noordwesten van Frankrijk is wereldberoemd vanwege de invasiestranden. Utah, Gold, Juno en Omaha Beach waren de plekken waar de geallieerden op D-Day landden. Tijdens een rondreis Normandië kunt u al deze gouden stranden bezoeken en de historische grond betreden. De duizenden witte kruizen op de militaire erebegraafplaats bij Omaha Beach en het Musée Airborne in Sainte-Mère-Église zijn ook zeker een bezoek waard. Zo kunt u in het museum de vliegtuigen bewonderen die bij de landing de parachutisten op de stranden hebben gedropt.

Springvloed bij de Mont Saint Michel

Een van de iconen van Frankrijk is de Mont Saint Michel, die ligt op 5 minuten rijden van het comfortabele hotel in Pontorson. Dit rotsachtige eiland ligt voor de kust van Normandië en is volgebouwd met kloostergebouwen, kapellen en de abdij met zijn gotische torens. Tijdens een rondreis Normandië kunt u niet alleen de stad bewonderen, maar ook de springvloed bekijken. Zodra het eb is loopt er een wandelpad in de richting van de Mont Saint Michel, maar deze weg ligt met vloed verscholen onder het water van de Atlantische Oceaan. Overigens wordt de abdij 's avonds verlicht. Vanaf het vaste land van Frankrijk heeft u het beste uitzicht op het eiland dat sprookjesachtig is met de lichtjes aan.

Excursie langs de kliffen van Cap Fréhel

Kent u de plaatjes van indrukwekkende kliffen, rotsachtige baaien en de golven van Het Kanaal die tegen de rotsen beuken? Het stadje Cap Fréhel is wereldberoemd vanwege dit plaatje met rozekleurige kliffen van leisteen. Cap Fréhel ligt in de regio Bretagne, maar tijdens een rondreis Normandië kunt u de 'grens' oversteken om de steile rotsen met eigen ogen te bewonderen. De kleurrijke heidevelden die op de kliffen te vinden zijn maken het plaatje compleet. Ga via het kustpad op excursie naar het middeleeuwse Fort La Latte en zie de zilvermeeuwen en kuifaalscholvers door de lucht vliegen. De rotsachtige baaien en stranden die onderaan de 70 meter hoge kliffen liggen maken het decor compleet.

Verfijn uw keuze
2 Rondreizen Normandië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Type Rondreis
Soort Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Accommodatie Type
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
38 beoordelingen Rondreizen Frankrijk Normandië door reizigers van Kras