Aan de Middellandse Zee omgeven door lavendelvelden, wijngaarden en bergtoppen ligt ten zuiden van Frankrijk de Provence. Van de beroemde Gorge du Verdon tot het historische Avignon met zijn vele paleizen, een rondreis door de Provence is adembenemend. Misschien beleeft u wel een Venetiaanse avond in Marigues of komt u tot rust aan de Oude Haven van Marseille. Hoe dan ook, tijdens een vakantie in de Provence leeft u als een god in Frankrijk.

De schilderachtige Provence

Beboste heuvels, paarse stroken lavendel en kale bergketens. Reis af naar het zuidoosten van Frankrijk waar de schilderachtige Provence u zal verwelkomen. Een rondreis door het gebied de Provence laat u kennis maken met alles wat deze groene streek te bieden heeft. Van een zonvakantie aan de Middellandse Zee, dorpen met pastelkleurige huizen tot de beroemde Gorges du Verdon, een rondreis door de Provence is een lust voor het oog. Eenmaal in de omgeving van Avignon, de hoofdstad van de Provence, mag een bezoekje aan de bekende brug over de Rhône Pont d’Avignon niet worden overgeslagen. Of treed de stadspoorten van Avignon binnen om de vele paleizen, kerken en kathedralen te bewonderen. Ook de stad Carpentras wilt u niet missen tijdens een rondreis Provence. Met zicht op de hoge Mont Ventoux kunt u hier naar de oudste synagoge van Frankrijk: de Saint-Siffrienkathedraal wandelen. Aan het einde van de vakantiedag kunt u bij een van de winkels in de oude binnenstad nog een zakje berlingot snoepjes kopen. Deze specialiteit van Carpentras zal het goed doen als souvenir.

Van Martigues naar Marseille

Via een schitterende route door de heuvels, langs wijngaarden en boerderijen rijdt of fietst u tijdens een rondreis Provence zo naar Martiques gelegen aan de Middellandse Zee. Dankzij de vele kanalen, bruggetjes en sierlijke gebouwen wordt Martigues ook wel het ‘Venetië van de Provence’ genoemd. Ieder jaar vindt hier de Soirée Vénitienne plaats, oftewel de Venetiaanse avond, met live muziek en theater. Zo waant u zich in een Venetiaans sprookje tijdens een vakantie Provence. Zet wat later tijdens deze rondreis ook zeker koers naar Marseille, de oudste stad van Frankrijk. Vooral de Notre Dame de la Garde, een grote basiliek met gouden madonnabeeld vormt hier een ware blikvanger. In de Oude Haven, het kloppend hart van de stad komt u tot rust tijdens deze rondreis. Leef voor een aantal weken ook als een god in Frankrijk tijdens een reis door de Provence met Kras.

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Provence
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Soort Rondreis
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,5
4 beoordelingen Rondreizen Frankrijk Provence door reizigers van Kras