Rondreis Georgië - Een culturele én historische reis

Onvergetelijke ontdekkingsreis door het onontdekte Georgië

Reis naar het land van 'wijn en honing': Georgië. Een land waar groene dalen en hoge bergtoppen bezaaid zijn met geïsoleerde dorpen en eeuwenoude kerken. Laat u tijdens een rondreis Georgië verbazen door de stenen architectuur van de rotsstad Uplistsikhe. Bezoek ook de hoofdstad Tbilisi waar blinkende wolkenkrabbers naast middeleeuwse kerken staan. En proost met traditionele Georgische wijn op een rondreis Georgië met Kras!

Verfijn uw keuze
1 Rondreis Georgië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Type Rondreis
Gegarandeerd Vertrek
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Georgië en Armenië
Rondreis Georgië en Armenië
  • Culturele & historische verrassing
  • Antieke kloosters en eeuwenoude rotssteden
  • Hartverwarmende gastvrijheid en rijke historie
  • 11 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-05-2020
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1169
IG
8,2
erg goed100 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis

Verlaten rotstad in Georgië

Aan de rand van Europa, midden in het Kaukasusgebergte, ligt het land van 'wijn en honing': Georgië. Kronkelende rivieren, groene dalen en de hoogste bergtoppen van Europa zijn hier het decor van geïsoleerde dorpen en oeroude kerken. Tijdens een rondreis Georgië bezoekt u met Kras fascinerende plaatsen zoals de verlaten rotsstad Ulplistsikhe. Bijzonder aan deze eeuwenoude rotsstad is de combinatie van verschillende 'rotshouw-stijlen' en heidense en christelijke architectuur. Met een beetje fantasie, kleedt u de kale rotswoningen aan tot huizen waar eeuwenlang mensen leefden! Aan een rondreis Georgië mag een bezoek aan de meest heilige plaats van het land niet ontbreken: de oude hoofdstad Mtskheta. Onder de Svetitskoveli-kathedraal zou volgens de overleveringen het kleed waarin Jezus gekruisigd werd zijn begraven. Gaat u op zoek naar dit heilige voorwerp tijdens een rondreis Georgië?

Mix van culturen in Ulplistsike

In tegenstelling tot het verlaten Ulplistsikhe, is Tbilisi een bruisende stad aan de rivier de Koera. Tijdens een rondreis Georgië zult u zien dat de hoofdstad een mix van culturen en architecturen is. Hier wordt Sovjetbouw afgewisseld met moskeeën en liggen blinkende wolkenkrabbers naast middeleeuwse kerken. In het historische stadscentrum Abanotubani bepalen traditionele Georgische huizen met pastelkleurige balkons het decor. Ook vindt u hier het Narikala Fort, waar u uitzicht hebt over geheel Tbsilisi en de Koera. De restanten van dit 4-eeuwse fort omringen de Sint-Nicolaaskerk. In deze kerk vindt u fresco's met taferelen uit de bijbel en over de geschiedenis van Georgië. Twee bezienswaardigheden in één klap! Een rondreis Georgië zou niet compleet zijn zonder een wijnproeverij. Georgië is namelijk de oudste wijn-producerende regio ter wereld. Dus geniet van een heerlijk glas wijn, gemaakt volgens traditionele Georgische methoden. Proost, op een onvergetelijke rondreis Georgië!

8,2
100 beoordelingen Rondreizen Georgië door reizigers van Kras